Tämä on hiukan isotöisempi kuin karitsan kareet tai lapauunissa, mutta lopussa kiitos seisoo. Jos käytät yhden levyn per file, tulee taikinasta hiukan paksumpi ja näin ollen paistoaika uunissa pidentyy ja liha ei jää enää mediumiksi
Etenkään lampaan rasva ei maistu minulle, joten rasvan kuoriminen parantaa kokonaisuutta. ensin kypsytellään hitaasti matalassa lämmössä uunissa, sitten keitetään paistoliemestä kastike ja otetaan lihalla komea pinta pannulla tai uunissa grillivastuksen alla
Ohje nyt valmistuneeseen paahdettuun lampaanlapaan, joka sai rinnalleen rosmariiniperunoita löytyi jo vuodenvaihteen tienoilla Vera Jordanovan keittokirjasta Don’t Miss a Bite, mutta toteutukseen se pääsi vasta nyt, tuntui istuvan hyvin tähän juhlaan
Sitä käytetään marinadeissa, kastikkeissa, kalan maustamiseen, keittoihin, makkaroihin, lampaan ja kanan maustamiseen kypsennyksen aikana ja usein myös kuskus maustetaan harissalla
lampaanlapaa ettimään ja pata käyttöön. Lammas kannattaa ottaa luuttomana lapana, nimim. ideana on, että se hautuu kannen alla ja kosteus kiertää siellä, mutta padan ohjeissa kielletään uunissa kannen käyttäminen (ilmeisesti paine
Lampaanlapa / etukoipi / viulu tai paisti hunajaisella yrttimarinadilla. Näin pääsiäisen lähestyessä muistin lampaani olemassaolon ja kipaisin hakemassa yhden koiven sulamaan