Öljyä lampaan fileiden rasvainen puoli ja mausta fileet suolalla ja pippurilla. Paista filee paistinpannulla keskilämmöllä tilkassa öljyä ja kypsennä uunissa, kunnes lihan sisälämpötila on noin 52-55 astetta. Paista 180-asteisessa uunissa noin 8-10 minuuttia tai kunnes ovat kauniin kullanruskeita. 500 g lampaansisäfileetä
Usein villan maku myös sekoitetaan lampaan lihaan, johon se tavallaan kuuluu. Samalla, kun luuliemi porisi kattilassa, valmistin hirven sisäfileestä maukkaan aterian, jolle löytyi kaapista valmiina kaikki tykötarpeetkin
Tämä on hiukan isotöisempi kuin karitsan kareet tai lapa uunissa, mutta lopussa kiitos seisoo. Jos käytät yhden levyn per file, tulee taikinasta hiukan paksumpi ja näin ollen paistoaika uunissa pidentyy ja liha ei jää enää mediumiksi
Edelleen mielissä elää mielikuva villasukalle maistuvasta lampaanlihasta. Kerran olen karitsan sisäfileet pannulla paistanut ja yhden taginen tulille laittanut… Mutta noin yleisesti ottaen lammas taitaa olla kalan ohella se tunnetuin raaka-aine suomalaistenkin pääsiäispöydässä
Voitele patonkiviipaleet kevyesti oliiviöljyllä ja paahda hetki 175 asteisessa uunissa. Paista 175 asteisessa uunissa, kunnes juusto sulaa ja pinta hivenen ruskistuu. Paista 200 asteisessa kiertoilmauunissa noin 12 minuuttia, kunnes pinta on sopivasti ruskistunut. Paista 200 asteisesssa kiertoilmauunissa noin 12 minuuttia, kunnes pinta on sopivasti ruskistunut. Lampaansisäfilettä, punaista pestoa, rucolaa (21 €)
Melkein hävettää tunnustaa miten paljon lauantaina tuli syötyä lihaa, kun alkuruuaksi oli porotaria ja pääruuaksi pistaasikuorrutettua lampaanulkofilettä ja munakoisopyrettä
Öljyä lampaan fileiden rasvainen puoli ja mausta fileet suolalla ja pippurilla. Paista filee paistinpannulla keskilämmöllä tilkassa öljyä ja kypsennä uunissa, kunnes lihan sisälämpötila on noin 52-55 astetta. Paista 180-asteisessa uunissa noin 8-10 minuuttia tai kunnes ovat kauniin kullanruskeita. 180-asteisessa uunissa noin
Lampaan ulkofile-pihvi paistumassa. Putsattu naudan sisäfilePidä "häntä" kireänä ja aseta veitsi samaan paikkaan kuin mistä edellisen kerran lähdettiin liikkeelle
Nämä perunat sopivat erittäin hyvin juuri lampaan, mutta myös esimerkiksi naudan sisäfileen kanssa. Viime viikonloppuna teimme lampaan ulkofilettä, parsaa ja karamellisoitua punasipulia
'nitkalihoihin', ajattelimme kokeilla lampaan paistin sijasta hieman nuoremman yksilön sisäfilettä. Se pohjustuksesta, muutamana aiempana pääsiäisenä olemme tehneet suhteellisen perinteisiä lampaan paisteja, pakasteista luonnollisesti