Tänään mansikkavaahtiksen keittiössä itse tehtyjä lohkoperunoita, possun leikettä wieninleikkeeksi tehtynä, päälle paistettuja persikoita ja ihanaa bearnaisekastiketta
4 leikettä, vasikkaa tai porsasta. 1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. 2. Nuiji leikkeet ohuiksi. 3. Sekoita jauhot, suola, pippuri ja parmesaani lautasella, kääntele lihat siinä, sitten munassa ja lopuksi korppujauhoissa
Leike valmistetaan yleensä joko porsaan- tai naudan ulkofileestä tai sisäpaistista. Leike perinteisesti leivitetään, eli nuijimisen jälkeen pyöritellään ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa
Meillä kokkaa koko perhe. Mies vastaa yleensä lihapuolesta ja grillaamisesta, minä pyöräytän kastikkeet, salaatit ja keitot, tytär on mestari tekemään mm
Täällä alkaa vihdoin elämä taas voittamaan. Olivian korvatulehdus on kiitos antibiootikuurin selätetty, 3 viikon päästä käydään vielä tarkastuskäynnillä, jotta kaikki olisi varmasti ok
Kauli taikina levyksi (ei tarvitse olla ohut, vaan suunnilleen tasainen että voi leikellä suikaleiksi) ja leikkaa suikaleita veitsellä (taikina/pizzahyrrä on tähän tosi kätevä)
Ei tarvitse leikellä pohjia lainkaan, vaan ne ovat valmiiksi oikean kokoisia. Pidän enemmin pyöreistä kakuista kuin neliskanttisista, mutta kakkupohjan halkaisu ei meinaa onnistua minulta mitenkään
6 broilerin leikettä. Kieltämättä teki jo vähän mieli,muuta kuin kinkkua,vaikka se niiin hyvää onkin ja meni muuten ihan kaikki,ei jäänyt edes hernekeittoon mitään
(Tässä kohtaa tulee lisätiskiä yksi lautanen, koska pataan ei mahdu liian montaa leikettä kerralla. Tässä on homman jujuna se, että tiskiä ei tule juuri lainkaan, soosia ei tarvitse tehdä erikseen ja kaikki valmistetaan yhdessä padassa ilman erikoisia hienouksia