Leipää padassa reseptejä

Leipää padassa eli pataleipää!

Leipää padassa eli pataleipää!

Vaikka leivon aika paljon niin leipiä en ole kauheasti tähän mennessä vielä tehnyt, ainakaan ihan normaalia leipää
Vaivaamaton leipä

Vaivaamaton leipä

Yleensä jos olen kokeillut leipoa leipää niin siitä tulee aivan liian tiivistä eikä kuori ole tarpeeksi kovaa
Vaiva(ama)ton leipä

Vaiva(ama)ton leipä

Tähän leipäohjeeseen todella kannattaa tarttua, sillä uunista tullutta rapeakuorista ja kaunista leipää katsellessa leipurin olo on lähes yhtä ylpeä kuin äidillä, joka katsoo juuri ilman apupyöriä ajamaan oppinutta esikoistaan
Vaivaamaton leipä

Vaivaamaton leipä

En ole leiponut leipää pitkään aikaan, mutta kun tämä resepti tuli vastaan Kädenvääntöä-blogissa , ajattelin, että tästähän on helppo aloittaa taas pitkästä aikaa
Leipää pataan!

Leipää pataan!

Padassa köllöttää paksun rapean kuoren omaava herkkulämpimäinen. Yhteen leipään tarvitset. Eli kun perjantai-iltana teet taikinan, niin lauantai-aamuna pääset leipää paistelemaan ja maistelemaan

Patalaiskan leipä

Ellet ole vielä kokeillut, niin nyt kannattaa laittaa taikina porisemaan ja nauttia viikonloppuna ihanaa, itseleivottua leipää

Rakkaudesta leipään!

Ideana on nostattaa löysää leipätaikina puoli vuorokautta ja paistaa se esilämmitetyssä padassa. Yhä useampi ruotsalainen haluaa kokea syövänsä puhtaista ja aidoista raaka-aineista perinteiseen tapaan valmistettua leipää
Leipää!

Leipää!

V. i. h. d. o. n. j. a. v. m. e. t. s. p. l. ä. ,. k. u. b. g. E. r. y. S. T. ö. c. P. f. 1. 2. 7. 3. ½. (. 4. ). -. 8. K. L. 5. O. 0. M. H. a l. t l. d l
Padassa

Padassa

Mitä pidempi kohotusaika on, sitä enemmän pataleipään tulee makua. Jep - minulla on uusi pata. ja uudet herkkuohjeet

Leipää ja keittoa italialaiselle aterialle

Valmistin keiton talouden pienemmässä haudutuspadassa. Tuunasin ohjetta ihan vähän, sillä meillä oli supersieviä pikkuisia tomaatteja sisäkypsytyksessä, ne sopivat leipään oikein hyvin
Pataleipä - parasta kotona tehtyä leipää viikonlopuksi!

Pataleipä - parasta kotona tehtyä leipää viikonlopuksi!

Huomasin kerran leipää jäähdyttäessäni padassa, että se hikoili ja siksi rapeus leivästä katosi. Villiinnyin siitä itsekin melkoisesti ja myönnän, että villiinnyn edelleen, kun muistan tätä leipää leipoa leipoa
Vaivaton... eiku vaivaamaton leipä

Vaivaton... eiku vaivaamaton leipä

En ollut koskaan kuullutkaan, että leipää voi paistaa uunipadassa.   Mutta kyllä voi, ja taivaallisen hyvää leipää tuli
VAUVAN KANSSA SAMASTA PADASTA

VAUVAN KANSSA SAMASTA PADASTA

Julkkareissa tarjottiin kirjan reseptillä tehtyä mausteista linssipataa, mehevää chialeipää ja basilikavoita (kuva yllä)
♥ No-knead bread eli vaivaamaton leipä

♥ No-knead bread eli vaivaamaton leipä

Parhaan lopputuloksen saa kuitenkin padassa johon saa kannen päälle. Leipää ei nimensä mukaisesti vaivata ollenkaan vaan ainekset sekoitetaan keskenään ja taikinan annetaan levätä kelmulla peitettynä vähintään 12 tuntia. Ota pata pois uunista, siirrä leipä siihen, laita kansi päälle ja paista leipää 30 minuuttia. Ota kansi pois ja paista leipää vielä noin 30 minuuttia tai kunnes pinta saa kauniin paistovärin ja kuori on rapea