Tähän leipäohjeeseen todella kannattaa tarttua, sillä uunista tullutta rapeakuorista ja kaunista leipää katsellessa leipurin olo on lähes yhtä ylpeä kuin äidillä, joka katsoo juuri ilman apupyöriä ajamaan oppinutta esikoistaan
En ole leiponut leipää pitkään aikaan, mutta kun tämä resepti tuli vastaan Kädenvääntöä-blogissa , ajattelin, että tästähän on helppo aloittaa taas pitkästä aikaa
Padassa köllöttää paksun rapean kuoren omaava herkkulämpimäinen. Yhteen leipään tarvitset. Eli kun perjantai-iltana teet taikinan, niin lauantai-aamuna pääset leipää paistelemaan ja maistelemaan
Ideana on nostattaa löysää leipätaikina puoli vuorokautta ja paistaa se esilämmitetyssä padassa. Yhä useampi ruotsalainen haluaa kokea syövänsä puhtaista ja aidoista raaka-aineista perinteiseen tapaan valmistettua leipää
V. i. h. d. o. n. j. a. v. m. e. t. s. p. l. ä. ,. k. u. b. g. E. r. y. S. T. ö. c. P. f. 1. 2. 7. 3. ½. (. 4. ). -. 8. K. L. 5. O. 0. M. H. a l. t l. d l
Valmistin keiton talouden pienemmässä haudutuspadassa. Tuunasin ohjetta ihan vähän, sillä meillä oli supersieviä pikkuisia tomaatteja sisäkypsytyksessä, ne sopivat leipään oikein hyvin
Huomasin kerran leipää jäähdyttäessäni padassa, että se hikoili ja siksi rapeus leivästä katosi. Villiinnyin siitä itsekin melkoisesti ja myönnän, että villiinnyn edelleen, kun muistan tätä leipää leipoa leipoa
Parhaan lopputuloksen saa kuitenkin padassa johon saa kannen päälle. Leipää ei nimensä mukaisesti vaivata ollenkaan vaan ainekset sekoitetaan keskenään ja taikinan annetaan levätä kelmulla peitettynä vähintään 12 tuntia. Ota pata pois uunista, siirrä leipä siihen, laita kansi päälle ja paista leipää 30 minuuttia. Ota kansi pois ja paista leipää vielä noin 30 minuuttia tai kunnes pinta saa kauniin paistovärin ja kuori on rapea