Leipäjuurenvalmistus. Ohje leipäjuuren tekoon on postauksen lopussa. Oman leipäjuureni olen aikoinani tehnyt hapankorpuista ja ruisjauhosta muutama vuosi sitten
Pistin pari päivää sitten leipäjuuren alulle joten, nyt olisikin sitten uuden päivityksen aika. Juurta täytyy ruokkia vähintään neljä päivää, joten leipien valmistus menee ensi viikkoon
Mitä pidempään taikinan valmistus kestää, sitä parempaa leipää siitä tulee. juuri2 dl kylmää vettä1 dl maustamatonta jogurttia10 g hiivaa1 rkl hunajaa3 dl luomu ruisjauhojataikina3/4 tl suolaa1 ½ dl luomu ruisjauhoja½ dl pellavan- tai seesaminsiemeniä1 dl vehnäjauhojasiemeniä pinnalleSekoita leipäjuuren ainekset hyvin yhteen (hiiva ensin nesteeseen ja sitten loput aineet)
Taikinan valmistus aloitetaan varsinaista leipomispäivää edeltävänä päivänä. Pääsin syksyllä 2011 opettelemaan ruisleivän tekoa, kokeneen leipojan johdolla