Leipäjuuren valmistus reseptejä

Rukiisen leipäjuuren valmistus

A. l. u. k. s. i. h. e. m. a. n. p. ä. v. t. r. o. O. ,. d. E. y. f. T. j. (. ´. ). N. M. U. S. L. P. ö. K. 2. 1. /. R. J. ". -. 0. I. d l
Ruisleipää leipäjuuresta

Ruisleipää leipäjuuresta

Leipäjuurenvalmistus. Ohje leipäjuuren tekoon on postauksen lopussa. Oman leipäjuureni olen aikoinani tehnyt hapankorpuista ja ruisjauhosta muutama vuosi sitten
Ruisleivän juuren valmistus

Ruisleivän juuren valmistus

Ruisleivän juuren valmistus tapoja on useita, joku tekee juuren leivän murenista toinen ruisjauhoista
Gastrodontin Espanja - Osa 1: Tapas.

Gastrodontin Espanja - Osa 1: Tapas.

Valmistus. Valmistus. Valmistus. Valmistus. Valmistus. Valmistus. Valmistus. Valmistus. Valmistus. Valmistus. Valmistus. Valmistus
Sinustakin voi tulla riemuleipuri!

Sinustakin voi tulla riemuleipuri!

Hapan- eli leipäjuurenvalmistus on maailman helpoin asia. Hapanjuurileivän leipominen vaatiikin huomattavasti enemmän aikaa kuin hiivaleivän valmistus
Ruishapanjuuri

Ruishapanjuuri

Pistin pari päivää sitten leipäjuuren alulle joten, nyt olisikin sitten uuden päivityksen aika. Juurta täytyy ruokkia vähintään neljä päivää, joten leipien valmistus menee ensi viikkoon
Rukiinen näkkäri

Rukiinen näkkäri

Mitä pidempään taikinan valmistus kestää, sitä parempaa leipää siitä tulee. juuri2 dl kylmää vettä1 dl maustamatonta jogurttia10 g hiivaa1 rkl hunajaa3 dl luomu ruisjauhojataikina3/4 tl suolaa1 ½ dl luomu ruisjauhoja½ dl pellavan- tai seesaminsiemeniä1 dl vehnäjauhojasiemeniä pinnalleSekoita leipäjuuren ainekset hyvin yhteen (hiiva ensin nesteeseen ja sitten loput aineet)
Ruisleipä

Ruisleipä

Taikinan valmistus aloitetaan varsinaista leipomispäivää edeltävänä päivänä. Pääsin syksyllä 2011 opettelemaan ruisleivän tekoa, kokeneen leipojan johdolla