Mutta, tiedostan, että eri leipäjuurilla ja eri keittiöiden huonelämpötiloissa tehtäessä, että voi vapaalla kädellä tehdä erilaisia leipiä, on varmasti kokeiltava kokeilun perään
Murskaa kuivattu leipäjuuri esim. Ruisleipää ovat syöneet meidän vanhempamme, isovanhempamme ja heidänkin isovanhempansa kaskimailla, heinäpeltojen laidoilla, työmaaruokaloissa, retkieväänä ja kotikeittiöissään
Juuren ruokinnassa käytän ruisjauhoa, sillä se antaa kivasti makua ja happamuutta, mutta varsinaiseen leipomiseen en sitä yleensä käytä (ruisleipä on asia erikseen)
Ruisleipä on hyvää ja vielä parempaa itse valmistettuna. 4 ruisleipäleipäviipaletta. 4 ruisleipä. Projekti leipä on hyvässä käynnissä ja sen alettua, en ole ostanyt yhtään valmista känttyä
Kaukalon reunoille kuivunut leipäjuuri saatiin aktiiviseksi sekoittamalla siihen vettä ja jauhoja ja jättämälle se pariksi yöksi liinan alle hapantumaan
Aikoinaan Suomessa leivoin leivonuunissa useinkin ruisleipää. Täällä olen leiponut jonkin verran ruispaloja Suomesta tuomillani ruisleipäjauhoseoksilla, mutta nyt siitäkin on kamalan paljon aikaa