Tosin nälkäiselle ruuan odottajalle tämä on yhtä kidutusta sillä avattu punaviinipullo ja uunista leviävä huumaava yrttien ja lihan tuoksu on kyllä omiaan kutkuttamaan hiukan vaativammankin kulinaristin makuhermoja
Ribsien alapinnasta kannattaa repiä kalvo pois, se lähtee suht' helposti työntämällä lihan ja kalvon väliin vaikka teelusikan ja pikkuhiljaa liikuttelee sitä kunnes saa oman sormen väliin ja voi repiä kalvon pois
liha, riista, pihvi. Kun mietimme, mitä laittaisimme tämän viinin pariksi, pääruokalajiksi valikoitui poron sisäfilee, jonka päätimme kypsentää kokonaisena uunissa
Käytin siis jeeraa, mikä antoikin ihanan maun lihalle. Mutta sen valmistaminen onnistuu myös ilman tuntitolkulla posottavia spesiaaligrillejä, kun esikypsennys tehdään uunissa
Kiehauta puoli litraa vettä ja liota sinne yksi lihaliemikuutio. Mun uunipataa voi käyttää myös hellalla niin ruskistin kuutioidut lihat suoraan uunipadassa voi-öljy seoksessa
Tässä artikkelissa paneudun lihan valitsemisesta, sen valmistukseen, käymme läpi myös pihvin leikkuun, fileen renssaamisen ja monia hyödyllisiä vinkkejä matkan varrella kohti täydellistä pihviä