Liha mureaksi uunissa reseptejä

Mummon mureat

Mummon mureat

Sinapin korvasin sinapinsiemenillä, ja ne antavat mukavaa potkua possunlihalle. Pitkään haudutettuna uunissa, niistä tulee mureita ja suussa sulavia
Mallaspossua oluessa&uunissa

Mallaspossua oluessa&uunissa

Nykyään oma filosofiani on lihan suhteen - vähemmän mutta parempaa. Yritän välttää sitä halvinta kamaa ja suosia laatua lihassakin
Kasslerpihvit Uunissa (BBQ)

Kasslerpihvit Uunissa (BBQ)

Ehkä raikas ja rouskuva salaatti ois se kaikista paras, mutta itse paistelin pieniä pottuja ja porkkanoita lihan kanssa uunissa yhtämatkaa
Hirvistroganoff uunissa

Hirvistroganoff uunissa

Niinpä kaivoin pakastimesta viikonlopuksi palasen hirven lihaa sulamaan ja tein siitä stroganoffia hitaasti uunissa hauduttaen
Backribsit uunissa.

Backribsit uunissa.

Ribsien alapinnasta kannattaa repiä kalvo pois, se lähtee suht' helposti työntämällä lihan ja kalvon väliin vaikka teelusikan ja pikkuhiljaa liikuttelee sitä kunnes saa oman sormen väliin ja voi repiä kalvon pois
Karitsan paahtopaisti uunissa

Karitsan paahtopaisti uunissa

Lihaa ei pidetä uunissa kuitenkaan kauan ja tärkeintä tosiaan on että lihan sisälämpötila on kohdallaan uunista otettaessa
Possun Ribsit uunissa

Possun Ribsit uunissa

Lihaan voi hieroa kuivamausteseoksen mieleisistä mausteista tai marinoida se esim. Porsaan ribsit valmistuvat uunissa itsestään
Porsaan ulkofile uunissa:

Porsaan ulkofile uunissa:

Oli erittäin maukasta ja mureaa lihaa. Sen paistoimme kokonaisena uunissa ja nautimme sunnuntaina herkullisen päivällisen lisukkeineen
Limemarinoitu flank steak uunissa

Limemarinoitu flank steak uunissa

Liha oli hyvin mureaa, ja siinä oli mukana sopivasti makua tuovaa rasvaa. Raikkaat salsat olivat erinomainen lisä lihalle, suosittelen lämpimästi
Naudanrinta eli brisket uunin kautta grillissä

Naudanrinta eli brisket uunin kautta grillissä

Käytin siis jeeraa, mikä antoikin ihanan maun lihalle. Mutta sen valmistaminen onnistuu myös ilman tuntitolkulla posottavia spesiaaligrillejä, kun esikypsennys tehdään uunissa
Moskovan Pata

Moskovan Pata

Kiehauta puoli litraa vettä ja liota sinne yksi lihaliemikuutio. Mun uunipataa voi käyttää myös hellalla niin ruskistin kuutioidut lihat suoraan uunipadassa voi-öljy seoksessa
Mainio syksyinen lihapata

Mainio syksyinen lihapata

Yleensä ei nautaa tule juuri ostettua, mutta kun lähikaupassa oli tarjolla kunnon Herefordin rotukarjan lihaa, niin pakkohan sitä oli ostaa
Tavoitteena täydellinen pihvi!

Tavoitteena täydellinen pihvi!

Tässä artikkelissa paneudun lihan valitsemisesta, sen valmistukseen, käymme läpi myös pihvin leikkuun, fileen renssaamisen ja monia hyödyllisiä vinkkejä matkan varrella kohti täydellistä pihviä