Lihaliemen valmistus ilman lihaliemikuutiota reseptejä

8 Tallenna
Perinteinen Kalavoileipäkakku (vaihekuvina)

Perinteinen Kalavoileipäkakku (vaihekuvina)

Nyt voin rehellisesti sanoa, että ainakaan tällä reseptillä valmistus ei ole muuta kuin yksinkertaista ja hauskaa
4 Tallenna
Hei hoi hauki.......

Hei hoi hauki.......

Kurssi alkoi teoriaosuudella, jossa käytiin läpi lähinnä suomalaisia järvikaloja ja niiden soveltuvuutta eri ruokalajeihin sekä valmistusmenetelmiä (savustus, paistaminen, parilointi, keitto, liemi, uunikala jne
3 Tallenna
Revitty possunliha

Revitty possunliha

Muistakaa siilata liemi ja käyttää lihaliemenä kastikkeisiin ja muihin ruokiin. Valmistus tapa ja ohjeen mausteet olivat kyllä erit, kun mitä tähän lihaan tuli
2 Tallenna
Kinder-kastike pihville ja lohkopotut grillissä

Kinder-kastike pihville ja lohkopotut grillissä

Kokoon keitetty punaviinin ja lihaliemen liitto saavat kaverikseen makeaa. Itse kastikkeen valmistus ei ole vaikeaa, mutta muista panostaa hyvään lihaliemeen
2 Tallenna
Siirapilla glaseerattu porsaan potka ja lihaliemikastike – Siirupiga glasuuritud seajalg ja lihaleemekaste

Siirapilla glaseerattu porsaan potka ja lihaliemikastike – Siirupiga glasuuritud seajalg ja lihaleemekaste

Nosta kasari lihaliemen kanssa hellan kuumalle levylle ja silloin kun se alkaa poreilemaan kaada maito-jauhosekoitusta pitkänä nauhana lihaliemen joukkoon lientä jatkuvasti vispilällä sekoittaen
2 Tallenna
Fondue kaikilla herkuilla!

Fondue kaikilla herkuilla!

Fonduen valmistus on helppoa ja siksi sitä voisi miellään syödä useammin. Lihojen kypsyessä ehtii sopivasti jutella pitkään ja vaihtaa kuulumisia ilman kiirettä
2 Tallenna
Voileipäkakku ruisleivästä

Voileipäkakku ruisleivästä

Minun ja Marjan hommaksi lankesi voileipäkakun valmistus. Serkkupoika palasi koto-Suomeen Australian "vierailultaan" ja sen kunniaksi järjestettiin tervetulojuhlat
1 Tallenna
Sienikeitto salvian ja konjakkikermavaahdon kera

Sienikeitto salvian ja konjakkikermavaahdon kera

Keitosta saa helposti kasvisruoan vaihtamalla lihaliemen kasvisliemeen. Valmistus. Pidän itse lihaliemen tuomasta mausta
0 Tallenna
Kanalientä sekä kanakeittoa myvyillä

Kanalientä sekä kanakeittoa myvyillä

Kanaliemen valmistusmenetelmä on periaatteessa sama kuin lihaliemen tai kalkkunaliemen valmistus, paitsi ettei kanaliemen vihanneksia ja ei luita paahdeta, ja tässä itse kananliha käytetään keittoon
0 Tallenna
Ei mitään pussinuudelia! Ramen pitkän kaavan mukaan

Ei mitään pussinuudelia! Ramen pitkän kaavan mukaan

Tässä keitossa lihaliemen korvaa makeuttamaton soijamaito, joka tuo liemeen paksuutta ja täyteläisyyttä
0 Tallenna
Ylikypsän lihan valmistus kokeiluja

Ylikypsän lihan valmistus kokeiluja

Minua on jo pitkään askaruttanut ongelma, miksi välillä lihasta tulee vähän kuivaa ja sitkeää vaikka kuinka yrittäisi vetää sen ylikypsäksi
8 Tallenna
Voileipä kakku -ohje

Voileipä kakku -ohje

valmistusohjeen jälkeen täydennystä listaan alla koskien etenkin juustotäytettä. Valmistus. Pääsinkin sanomasta että nyt on tullut leivottua pikkusen paljon viimeaikoina
1 Tallenna
Klimppisoppa eli vanhanaikainen lihakeitto

Klimppisoppa eli vanhanaikainen lihakeitto

Vaihe eli Klimppien valmistus. Liha ja klimpit voidaan kypsentää etukäteen, koska muuten valmistusaika on pitkä
1 Tallenna
Borssikeitto keräkaalista ja naudanlihasta - Borsisupp värske kapsa ja veiselihaga

Borssikeitto keräkaalista ja naudanlihasta - Borsisupp värske kapsa ja veiselihaga

FINLihan keittoaika 1 tunti ja 40 minuuttiaBorssikeiton pohjan valmistus 30 minuuttiaSen lisäksi keiton esivalmitustyö 30 minuuttia4 lVoit jaksottaa borssikeiton valmistamisen. 600 g / 1 iso lohko keräkaalia ohuina suikaleina /tai punakaalia3 isoa porkkanaa ohuina suikaleina8 keskikokoista tuoretta punajuurta ohuina suikaleina / punajuurta pitää olla reilusti, koska ne antavat keitolle värin, sinulla pitää arvioita punajuuren määrä verrattuna muihin juureksiin1 keltasipuli ohuina suikaleina / tai punasipuliavoin-rypsiöljyn sekoitusta1 rkl ruokaetikkaa punajuurien kypsentämiseen, että punajuurissa säilyisi punainen väri 5 keskikokoista perunaa suikaleinakokonaisia mustia pippureitamuutama laakerinlehti½ lihaliemikuutiota3 rkl ruokaetikkaa tai maun mukaansuolaasokeria hienonnettua persiljaasmetanaaKeitä keittoliha, lisää keittoveteen suola. ++++ESTLiha keetmise aeg 1 tund ja 40 minutitBorsisupi pôhja valmistus 30 minutitSellele lisaks supi eelvalmistustöö 30 minutit4 lVôid jagada borsisupi valmistamise etappideks
0 Tallenna
Murea ja mehukas karitsan entrecôte - Mure ja mahlane talle entrecôte

Murea ja mehukas karitsan entrecôte - Mure ja mahlane talle entrecôte

Lihaliemen voi siivilöimisen ja jäähtymisen jälkeen kaada rasiaan, laittaa pakastimeen ja käyttää keiton tai kastikkeen valmistamiseksi
0 Tallenna
Kahdestoista päivä. Yhä kasvisliemessä.

Kahdestoista päivä. Yhä kasvisliemessä.

Siellä valmistusvaiheita on moninkertainen määrä ja niillä on maagisen kuuloisia nimiä ja resepteissä on mittayksiköt aivan muuta kuin on tottunut
0 Tallenna
Lihapullakeitto – Hakklihapallisupp

Lihapullakeitto – Hakklihapallisupp

Lihaliemen valmistamisen aikana huuhtele varhaisperunat ja porkkanat sekä paloittele ne. Lisää kokonaiset pippurit, laakerinlehdet, nippu persiljaa ja paloiksi leikatut kevätsipulin varret sekä keitä lientä sopivalla keskilämmöllä kannen alla kunnes rusto ja liha on ydinluun ympäriltä kypsä ja liemellä on vahva lihaliemen makua (lihaliemen valmistus 2 tuntia ja 30 minuuttia)
0 Tallenna
Juhlan aika!

Juhlan aika!

Valmistus. Tarjottavia on laidasta ja nykyään myös teema-kutsut ja maailman eri keittiöiden ruoat ovat muodissa