Lihan hauduttaminen uunissa reseptejä

Merimiespata

Merimiespata

Jos lihaksi käyttää esim naudan sisäpaistia, ei lihan erikseen hauduttaminen nesteessä ole tarpeen, vaan lihojen ruskistamisen jälkeen voi padan koota vuokaan ja laittaa uuniin kypsymään
Kookoskermassa haudutetut kyljykset

Kookoskermassa haudutetut kyljykset

Ja kyllähän se hauduttaminen niistä kyljyksistä ne mehevimmät tekee. Anna muhia uunissa (tai liedellä keskilämmöllä kannen alla) n
Lainaa sukulaiskansalta – gulassi

Lainaa sukulaiskansalta – gulassi

Pitkän hauduttamisen ansiosta lihana voi käyttää halpoja ruhonosia, tuntien hauduttaminen saa ne mureaksi ja pehmeäksi
Liha- juurespata riisillä

Liha- juurespata riisillä

Hauduttaminen tekee lihasta maukkaan ja täyteläisen. Haudutetut pataruuat ovat keskitalveen sopivia. Tänään valmistin liha- juurespataa
Lampaanlapaa hitaasti ja hartaasti

Lampaanlapaa hitaasti ja hartaasti

Hauduttaminen ja uunijuurekset. Hauduta uunissa kannellisessa vuoassa 4-5 tuntia 120 asteessa. Pääsiäinen tarjoaa keskelle kevätkiireitä pienen rauhoittumisen hetken ja oivan tilaisuuden hitaalle ruoanlaitoille

"2013 SUMMA SUMMARUM"

Lihan käsittelystä ja kalan fileoinnista olen nauttinut kaikista eniten, niin tai kasvisreseptien testaamisesta, annosten rakentamisesta ja erilaisista pannacotta variaatioista (mustikka, piparkakku, glögi, chili-suklaa, valkosuklaa-minttu
Lihakeittoa kolmoiskierteellä.

Lihakeittoa kolmoiskierteellä.

Lihan tiedettä. Tästä syystä tomaatin hauduttaminen pitkään lisää makeutta, sillä nesteen haihtuessa tomaatista veden ja sokerin suhde muuttuu ja tomaatti muuttuu makeammaksi
Irkkulan lihapata - pataruokien kunkku

Irkkulan lihapata - pataruokien kunkku

Pitkä hauduttaminen on lähes taikavoimiin verrattava kokkausmetodi. Laita kansi päälle ja anna hautua 200-asteisessa uunissa 1,5 tuntia

Nyhtöpossupurilaiset

Oma versioni ei ole mikään näistä, mutta Kaikki äitini reseptit -blogista sain innoituksen pintamausteeseen ja Kokit ja potit -blogin reseptistä olen napannut lihan nopean ruskistamisen ennen haudutusta