Kypsennä 120-asteisessa uunissa 5–6 tuntia tai yön yli. 120-asteisessa uunissa. Gjuvétch on sekä pataruoka että kannellinen savipata, jossa liha ja kasvikset kypsyvät pitkään matalassa uunilämmössä
KINKKUPATA / LIHAPATA. Vanha kansa säilytti taikinaa jopa yön yli viileässä. 800 g kalakukko lämpiää 160 asteen uunissa noin tunnin folion sisällä. 800 g kalakukko lämpiää 160 asteen uunissa noin tunnin folion sisällä
Purkin pohjalle jäänyt hunaja kannattaa käyttää vaikkapa lihapataan tai uunijuureksiin. Useimmille mehiläistenhoito on harrastus tai sivutoimi, päätyönään sitä tekee vain muutama kymmenen ihmistä koko Suomessa
Varsinkin viileään vuodenaikaan huolella haudutettu lihapata tai sunnuntaipaisti tekee niin hyvää. Kokonaan toinen juttu on sitten kyllä ravintoloista yleensä saatavan ruuan taso