Sekoita edelleen kunnes taikina on tasaista. Nosta taikina jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi. Kaaviloi taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi leivinpaperin päällä
Tähän käytössä olevaan blogiin se on jotenkin jäänyt vaiheeseen, vaikka kuvatkin on olleet olemassa jo kauan - onneksi, sillä nämä uudet kuvat ovat huomattavasti paremmat, joskin vanhemmat kuvat näyttivät kotikutoisemmilta ja taikina vähän ilmavammalta
Taikina on vähän kuin munkkitaikina, mutta sokeri ja kardemumma jäävät pois. Vähän laitoin sokeria, jotta hiivalla on energiaa, millä nostattaa taikina, mutta muuten taikina on aika neutraali ja siitä saa hyvän taustan mausteiselle täytteelle
Tässä kuvassa on ensimmäinen lihapiirakka täytetty ja ummistettu. Taikina. Lisää lämmitettyyn maitoon hiiva, suola ja sekoita jauhoja pikkuhiljaa niin ettei tule paakkuja ja alusta taikina lopuksi joko sähkövatkaimen taikinakoukuilla tai yleiskoneella
Kyl tää tästä, nimittäin voitaikinan tekeminen, mul menee aina sen kanssa ihan hermot. Nyt annoin olla taikinan vuorokauden jääkaapissa ja sehä oli nyt siis liian kovaa
Taikina. Taikinan kuuluu jäädä löysähköksi. Painele taikinapalat käsin litteiski ja lisää täytettä. * ei tarvitse kohottaa taikinaa, voit leipoa ne heti
Taikina. 1 pss kuivahiivaa (sekoita pieneen jauhomäärään ja lisää taikinaan). 2 rkl öljyä (lisää jauhot ja öljy, vaivaa taikinaksi, anna kohota puolisen tuntia). Kaulitse taikina ja ota ympyröitä (halkaisija 10-15 cm). 1 pss kuivahiivaa (sekoita pieneen jauhomäärään ja lisää taikinaan). 2 rkl öljyä (lisää jauhot ja öljy, vaivaa taikinaksi, anna kohota puolisen tuntia)
Aiemmin olenkin leiponut lihapiirakoita vain rahka-, peruna- ja ihan perus voitaikinaan. Alunperin oli tarkoitus toteuttaa nämä myös kasvis- ja makealla täytteellä, mutta flunssa vei lopulta voimat niin pahasti että tyydyin tyrkkäämään puolet taikinasta pakastimeen myöhempää käyttöä varten