Lihapiirakka taikina reseptejä

Lihapiirakat uunissa

Lihapiirakat uunissa

Aloita tekemällä taikina. Kohota taikinaa noin tunnin verran vedottomassa paikassa. Jaa kohonnut taikina neljään osaan
Lihapiirakka

Lihapiirakka

Laita taikina jääkaappiin odottamaan. Lihapiirakka on täyttävä iltapala, mutta vaatii seurakseen ehdottomasti raikkaan salaatin
Lihapiirakkaa

Lihapiirakkaa

Sekoita edelleen kunnes taikina on tasaista. Nosta taikina jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi. Kaaviloi taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi leivinpaperin päällä
Kotitekoiset lihapiirakat

Kotitekoiset lihapiirakat

Valmista sitten taikina. Taikina ei saa olla liian kova, eikä liian pehmeekään. Kohota taikina tuplakokoon
Vanhanajan lihapiirakka

Vanhanajan lihapiirakka

Helpommalla tietysti pääsee käyttämällä kaupan valmista taikinaa, mutta eipä tämän tekeminen itsekään kovin monimutkainen temppu ole
Poikien lihapiirakka

Poikien lihapiirakka

Hiivaleipätaikina ja hyvin maustettu jauheliha-riisitäyte. Tämä lihapiirakan ohje kulkee suvussamme jostakin syystä nimellä "Poikien lihapiirakka"
Lihapiirakka

Lihapiirakka

Tähän käytössä olevaan blogiin se on jotenkin jäänyt vaiheeseen, vaikka kuvatkin on olleet olemassa jo kauan - onneksi, sillä nämä uudet kuvat ovat huomattavasti paremmat, joskin vanhemmat kuvat näyttivät kotikutoisemmilta ja taikina vähän ilmavammalta
Lihapiirakat eli keitinpiirakat isoäidin tapaan

Lihapiirakat eli keitinpiirakat isoäidin tapaan

Taikina on vähän kuin munkkitaikina, mutta sokeri ja kardemumma jäävät pois. Vähän laitoin sokeria, jotta hiivalla on energiaa, millä nostattaa taikina, mutta muuten taikina on aika neutraali ja siitä saa hyvän taustan mausteiselle täytteelle
Gluteenittomat Lihapiirakat

Gluteenittomat Lihapiirakat

Tässä kuvassa on ensimmäinen lihapiirakka täytetty ja ummistettu. Taikina. Lisää lämmitettyyn maitoon hiiva, suola ja sekoita jauhoja pikkuhiljaa niin ettei tule paakkuja ja alusta taikina lopuksi joko sähkövatkaimen taikinakoukuilla tai yleiskoneella
Lihapiirakka

Lihapiirakka

Rahkavoitaikina. Kokeilin ensimmäistä kertaa tehdä tällaista levylihapiirakkaa. Lisää rahka ja sekoita tasaiseksi taikinaksi
Lihapiirakka

Lihapiirakka

Kyl tää tästä, nimittäin voitaikinan tekeminen, mul menee aina sen kanssa ihan hermot. Nyt annoin olla taikinan vuorokauden jääkaapissa ja sehä oli nyt siis liian kovaa
Lihapiirakka

Lihapiirakka

Taikina. Kauli taikina n. Kokeile öljyn kuumuutta taikina nokareella. Taikina. 20 annosta. 6 dl täysmaitoa. 2 pss kuivahiivaa
Lihapiirakkaa pellillä

Lihapiirakkaa pellillä

Taikinaksirahkavoitaikina. Koululaisen välipalaksi keksin tehdä lihapiirakkaa, jonka ohje löytyi vanhasta yläasteen kotitalouden keittokirjasta
Herkulliset lihapiirakat

Herkulliset lihapiirakat

Taikina. Taikinan kuuluu jäädä löysähköksi. Painele taikinapalat käsin litteiski ja lisää täytettä. * ei tarvitse kohottaa taikinaa, voit leipoa ne heti
Lihapiirakat

Lihapiirakat

Taikina. 1 pss kuivahiivaa (sekoita pieneen jauhomäärään ja lisää taikinaan). 2 rkl öljyä (lisää jauhot ja öljy, vaivaa taikinaksi, anna kohota puolisen tuntia). Kaulitse taikina ja ota ympyröitä (halkaisija 10-15 cm). 1 pss kuivahiivaa (sekoita pieneen jauhomäärään ja lisää taikinaan). 2 rkl öljyä (lisää jauhot ja öljy, vaivaa taikinaksi, anna kohota puolisen tuntia)
The Lihapiirakka

The Lihapiirakka

Taikinan ohje on suoraan lainattu kirjasta, mutta täytteessä hieman sovelsin. Taikina. Lisää jauhot erissä ja vaivaa taikinaksi
Teksasilainen lihapiirakka

Teksasilainen lihapiirakka

Lisää vesi ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. 1. Nypi voi kuiviin aineksiin. Painele syvän piirasvuoan pohjille ja reunoille
lihapiirakat.

lihapiirakat.

Aiemmin olenkin leiponut lihapiirakoita vain rahka-, peruna- ja ihan perus voitaikinaan. Alunperin oli tarkoitus toteuttaa nämä myös kasvis- ja makealla täytteellä, mutta flunssa vei lopulta voimat niin pahasti että tyydyin tyrkkäämään puolet taikinasta pakastimeen myöhempää käyttöä varten