Käytössä oli vain hirvenlihaa, sipulia ja pelkistetty maustevalikoima. Paistoin osasta taikinaa meille lihapullat, ja loput paistoin isona pannun kokoisena jauhelihapihvinä, jonka pakastin tulevia aterioita varten
Siihen hätään sitä ei tosin löytynyt, joten hirven (jauhe)lihaan oli tyytyminen. Kananmunalla on tapana tehdä lihapullien rakenteesta vähän kova (sama reaktio on pakastetulla jauhelihalla
Mun äitini, ja minä hänen suurissa saappaissa seuraten, ollaan aina valmistettu lihapullat ja spagun kastikkeet pelkästään hirvestä, eikä olla koskaan moitittu
Ohje toimii myös hirvenjauhelihalle. Sekoita kulhossa tai monitoimikoneessa sipulit, vesi, korppujauhot, jauheliha, kananmunat ja mausteet tasaiseksi taikinaksi
Seokseen lisätään suola, perunasurvos, kananmuna ja jauheliha. Lihapullat pyöritellään tasaisiksi pulliksi ja laitetaan leivinpaperilla päällystetylle pullapellille, asetetaan jälkilämpöön