Minäkin oikein innostuin lihapullista ja päätin, että, jos mies tekee lihapullia, niin minä teen pitkästä, pitkästä, aikaa lihapullien kylkeen kunnon vanhanaikaisen ruskean kastikkeen
Ruskeakastike. Kastikkeen teossa huomioitavaa on paahtaa jauhorasvaseosta riittävän pitkään eli tummanruskeaksi (pikkukuvassa vielä paahtaminen kesken) jotta saadaan ruskea lopputulos
Paista niihin ruskea paistopinta, mutta niiden ei tarvitse olla läpeensä kypsiä. Chorizo antaa vähän potkua pulliin, mutta kastike on se lämmittävä elementti
Kuumenna pannussa öljyä ja paista lihapulliin kauniin ruskea pinta. Vähän tähän tapaan pistivät ajattelemaan eilen valmistamani kreikkalaiset lihapullat ja sitruunainen kananmunakastike, klassinen kreikkalainen ruokalaji, joka tunnetaan nimellä youvarlakia avgolemono
Jauhelihapullien valmistamisen sillä tavalla olen ihan itse keksinyt. Valmista ruskeakastike. keräsalaattiatomaattiakurkkuapaprikaafetajuustoaSalaatin kastike
dal, ruskea linssi, punainen kokonainen luomuversio tai urad, pavuiksi sopivat esim. Kastike on myös helppo tehdä vegaanisena korvaamalla kerma kasvisperäisellä kermalla, kuten soija- tai kaurakermalla
Kaada tomaattikastikelihapullien päälle ja laita vuoka uuniin. Voit tarkistaa lihapullien kypsyyden ottamalla uunista yhden pullan ja halkaisemalla sen
Lihapullat ja ruskeakastike. Muistin, että pakkasesta löytyy kilon paketti (ja pari sen kaveria) Bosgårdin luomu jauhelihaa ja lähdin laskeskelemaan löytyisikö muutkin tarvittavat ainekset lihapulliin ja ruskeaan kastikkeeseen