-ohjelmaa, josta bongasin toisella viikolla tehdyn Lohiwokin, jota täytyi heti päästä kokeilemaan. 300 g kirjolohifilettä400 g wokkivihanneksiakeräkaalia suikaleina200 g katkarapuja1 dl kookosmaitoa3-4 rkl soijakastiketta2 rkl öljyä Paista vihanneksia öljyssä wokkipannulla, siirrä ne hieman syrjään pannun reunalle ja kypsennä suupaloiksi paloiteltu lohi. D 300 g kirjolohifilettä
Lohikeitolla lähdetään liikkeelle tämän viikon arkiruokaa- sarjassa. Perinteisen lohikeiton sijaan halusin valmistaa keiton ilman maitotuotteita, ja kerma olikin helposti korvattavissa kookosmaidolla
Ripottele lohipalojen päälle suolaa ja purista hieman limeä ja anna marinoitua. Keitä kurpitsa/bataatti kookosmaidossa kypsäksi, varaa aikaa tähän noin vartti
15 kertaa enemmän magnesiumia kuin parsakaali, 8 kertaa enemmän omega-3 rasvahappoja kuin villi lohi, 8 kertaa enemmän fosforia ja 6 kertaan enemmän kalsiumia kuin täysmaito, 7 kertaa enemmän C-vitamiinia kuin appelsiini, 6 kertaa enemmän proteiinia kuin kidneypavut, 3 kertaa enemmän seleeniä kuin pellavansiemenet, 3 kertaa enemmän antioksidantteja kuin mustikat, 3 kertaa enemmän rautaa kuin pinaatti ja 2 kertaa enemmän proteiinia kuin mikään muu siemen
Lisäksi kana on erittäin proteiinipitoista, samoin kuin kananmunat ja myös lohi. Proteiinin tarve vaihtelee paljon aktiivisuuden ja muun elämäntilanteen mukaan ja erittäin tärkeä proteiini on aktiiviliikkujille ja painonhallinnassa
Minulla oli visio kookosmaidon käyttämisestä lohikeittoon, ja törmäsinkin sattumalta lupaavalta vaikuttavaan reseptiin Arvostele mun illallinen -ohjelman sivuilla, joille päädyin jostain ihan muusta syystä kuin ruoan takia
Leikkaa lohi noin neljään osaan. Nosta lohipalat punaiseen currykastikkeeseen ja kuumenna. Koristele punaisessa curryssa oleva lohi chiliviipaleilla ja korianterilla