Ohje perustuu Floran luumukakku-ohjeeseen, jota maustoin hieman itse lisää. Luumukakku, joka maistuu aivan joululta mutta ei ole kuitenkaan liian makea
Se ei edes ollut nektariinikakku alunperin, vaan luumukakku, mutta ei se niin nuukaa. Tarvitsin kakkuohjeen, johon saisin käytettyä nektariineja ennen kuin banaanikärpäset villiintyisivät yhtään enempää kypsistä hedelmistä
Ohje on helppo. Siskoni puutarhasta sain luumuja ja tänään leivoin niistä juustokakun. Luumukakusta tuli oikein hyvä ja se on parasta täysin jäähtyneenä ja
Konjakkinen luumukakku valmistetaan taatelikakun tapaan, joten kaiveleppas kaapit ja jos sieltä löytyy vielä joulun jäminä kuivattuja luumuja, niin kokeile tätä kakkua
Ohje. Pohja 2 munan kakulle. Riko 2 munaa juomalasiin, laita saman verran sokeria (yhdistä ja vatkaa) lisää vehnäjauhoja saman verran (osa perunajauhoja 2rkl), leivinjauhetta 1tl & vaniliinisokeria 1 tl
Kakun ohje vaikuttaa ensikatsomalta ehkä vaikealta ja monivaiheiselta, mutta loppujen lopuksi aika nopeasti kasattu ja seuraavana päivänä sitten kuorrute ja koristelu - kannattaa kokeilla
Polskalaisen makeuden nimissä alla on kuitenkin alkuperäinen ohje. Polskalaisen keittiön lämmittelynä syntyi mainio luumukakku, jonka reseptin Puolisko hyvin epäpolskamaisesti muokkasi vähemmän makeampaan muotoon
Seuraavaksi tekisi mieli kokeilla luumukakkua, sillä taitaa tortut jäädä tänä vuonna paistamatta. Viime viikonloppuna meillä herkuteltiin uusien joululehtien herkuilla ja tällä kertaa päädyin hiukan muokkaamaan erästä ohjetta