J. o. u. l. n. k. a. s. t. e. h. i. v. d. 2. 0. 1. G. r. j. L. p. m. ä. ,. y. T. M. W. b. ö. O. (. ). P. 6. g. f. -. /. 4. N. R. K. A. c. w. ½. D. S. 5. t l. d l
Tässä reseptissä mäti saa vierelleen mielenkiintoiset kumppanit. Muikunmätiä ja korianteri-lime smetanaa (4-6 henkilölle). 200 g muikun- tai siianmätiä. 200 g muikun- tai siianmätiä
Missä mäti, punasipuli ja ÖVERIYS. Mätiä ei ole pakko käyttää. halutessasi koristeeksi pieni purkillinen (lohen)mätiä, pari salaatinlehteä ja sitruuna- tai limeviipaleita
Perjantai on se perinteinen kalapäivä, joten vaikka varsinaiset kalat uppoavat nuorisoon tosi huonosti (pois lukien mäti ja nahkiaiset), niin muita mereneläviä voi kyllä aina tarjota
Mäti sopisi vielä tähän, mutta nyt sitä ei ollut saatavilla. Teen jouluksi paljon erilaisia ruokia. Tämä on yksi joulun herkuista, jota ilman en halua olla
Mätiä koristeeksi. Muikunmäti paras ja tietysti kalleinta. Joulun alla muikunmädistä voidaan pyytää reilusti yli sata euroa kilolta mutta nyt kauden alussa mätiä on saanut huomattavasti halvemmallakin pakastimeen
Koristeeksi lohen sijaan kävisi hyvin myös mäti, mutta se pitää laittaa vasta tarjoilupäivänä. Hyydytetyt lohileivokset käyvät hyvin esimerkiksi perinteisen voileipäkakun sijaan juhlapöytään, brunssille (erityisesti munakkaan seuraan) tai suolapalaksi kahvipöytään