Majoneesi makuja reseptejä

Aitoja makuja Lapista: mustikkamajoneesi

Aitoja makuja Lapista: mustikkamajoneesi

Valmistin majoneesin Paltamossa Paltamon mustikoista, hillaa ei tällä tontilla valitettavasti kasva, vaikka hillanälvikäs tuhosikin yhtenä kesänä koko mansikkakasvuston
Gastro cafe Nosturi | Lounas täynnä makuja!

Gastro cafe Nosturi | Lounas täynnä makuja!

Kuoret, ranskalaiset ja majoneesikin oli talossa tehtyä. Otin vähän kaikkea ja tutkin makuja. Mitään turhaa hienostelua ei kannata odottaa, mutta tikkiin hiottuja makuja sen sijaan kyllä
Krepit/Crepes

Krepit/Crepes

Sekoita majoneesi joukkoon. En ihan tiennyt, kuinka muut vieraat sietävät voimakkaita makuja. 6 rkl majoneesia. 6 rkl majoneesia
IPA-oluen kanssa: Rapeat bataattiranskalaiset dippeineen

IPA-oluen kanssa: Rapeat bataattiranskalaiset dippeineen

Helppo ja hyvä pikkusyötävä on (bataatti)ranut ja majoneesi. IPA-oluissa on hedelmäisyyttä ja usein karamallimaltaasta tullutta maltaista makeutta, joka niin hyvin tasapainoittaa suolaisia makuja
Paahtopaisti, perunasalaatti ja Madeira-kastike

Paahtopaisti, perunasalaatti ja Madeira-kastike

Sekoita kermaviili ja majoneesi. 2 dl majoneesia. Ravintola Alia – Herkullinen kartanolounas kivenheiton päässä keskustastaMuikunmätiä ja itämaisia makuja herkutteluhetkiinSitrusraastimella saadaan kaunis koriste ruokaanHerkullinen kantarellikeittoHieno kurpitsakeittoSienillä ja tomaatilla täytettyä vasikan ulkopaistia 1,5 kg naudan paahtopaisti. 2 dl majoneesia

Mätimunat

Poista keltuainen kulhoon ja lisää mukaan majoneesi. 3 rkl majoneesia. Keitä kananmunat kypsiksi ja jäähdytä ne

Nahkiaiset etikkaliemessä

Sekoita majoneesi, valkosipuli, sinappi ja mausta valkopippurilla. Valkosipuli-majoneesi nahkiaisille. 2 dl majoneesia
KASTIKEKOULU

KASTIKEKOULU

majoneesi, remoulade. Kalaliemen säilytyksessä pitää muistaa huolellinen peittely, sillä kalan herkkä maku imee helposti itseensä vieraita makuja

Poron sisä- ja paahtopaisti

Yhdistä sinappi ja majoneesi, sekoita. 125 g majoneesia. Ota liha huoneenlämpöön vähintään tuntia ennen sen valmistamista