Marinointi oliivit reseptejä

Valkosipulimarinoidut oliivit

Valkosipulimarinoidut oliivit

Koska oliivit ovat olleet suolaveteen säilöttyjä, niihin ei tarvitse marinointi vaiheessa lisätä mitään suolaa, jollei niistä halua erittäin suolaisia mutta oliiviöljyn, jossa ne marinoidaan, pitää aina olla ”hyvä laatuista” extra virgin oliiviöljyä, siis parhainta laatua kuin on varaa ostaa, ja sen on sinun mielestäsi oltava hyvän makuista
Vappubrunssi

Vappubrunssi

Herkkusienet käyvät pikaisesti kuumalla pannulla ennen marinointia. Valkosipulioliivit. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja valuta oliivit

Pastaa villisikakastikkeessa

Marinointi. Lisää pikkuhiljaa tomaatit, laakerinlehti, oliivit ja liemi, vähän kerrallaan. 1. Suikaloi liha

Marinoidut tapas-oliivit

Pistele oliiveihin reikiä ennen marinointia, niin maut imeytyvät oliiveihin tehokkaammin. Kaada päälle öljyä sen verran, että oliivit peittyvät

Herkkuja taaperolle (ja aikuisille)

Lohireseptin yllä olevassa kuvassa näkyvässä keltasävyisessä rasiassa on kolme annospussia, joista kaksi meni lohen marinointiin

Helpot ja herkulliset alkupalat

Marinointiin tarvitaan vähintään puoli tuntia huoneenlämmössä tai sitten useampi tunti kylmässä. Marinoidut oliivit ja tomaattibruschettat ovat vallanneet paikkansa suosikkilistallamme
Lihaisaa juhannusta!

Lihaisaa juhannusta!

Tämä ruokaohje ei ole kiireisille kokeille, koska marinointi vie tuntikausia. Juhannuksena meillä on yleensä tapana grillata jotain "vähän parempaa" niiden perinteisten jauhomakkaroiden ja bratwurstien lisäksi (niitäkään väheksymättä
Ananasakäämä marinadi broilerille

Ananasakäämä marinadi broilerille

Eräs ystäväni mainitsi taannoin, että ananasmehu sopii hyvin broilerin marinointiin. Sekoita meloni, feta, oliivit, mintun lehdet ja sipulit tarjoilukulhossa

  (Mikäli joku reagoi raakaan sipuliin, kokeile sipulin pikaista marinointia. Sekoita kasvikset, revityt basilikanlehdet, oliivit, tonnikala ja leipäpalat yhteen
Viiden öljyn vertailu

Viiden öljyn vertailu

-          Tätä öljyä voisi käyttää tumman lihan marinointiin ja silloin kun edessä on pitkä hidas kypsennys