Tämä aasialainen lohiresepti on todella helposti muunneltavissa oman maun mukaan. Aasialainen lohi. Asettele nuudelit tarjoiluastian pohjalle, päälle bok choy ja lopuksi lohi
Alkuperäisessä reseptissä limen mehusta, seesamöljystä, inkivääristä, ja valkosipulista valmistetulla kastikkeella maustetaan myös lohi, joka paahdetaan parsakaalin kanssa uunissa
Anna marinoitua noin 15 minuuttia. Kypsennä lohi uunivuoassa 200 asteessa noin 15 minuuttia. Olen viime aikoina innostunut kokeilemaan uusia makuja keittiössä
Laita kelmu vuoan päälle ja anna marinoitua jääkaapissa ainakin tunnin ajan. Lohi on siitä kiitollinen raaka-aine, että miedon ominaismaun ansiosta se soveltuu monen eri keittiön makumaailmaan
Poista lohesta nahka, leikkaa lohi ohuiksi suikaleiksi. Anna marinoitua tunnin ajan kylmässä. Marinoi lohisuikaleet sitruunalla, soijalla ja inkiväärillä
Nigireiden täytteenä oli marinoitua mustekalaa, ananasta ja savustettua chiliä. Lohinigireiden lisäksi lautasella oli muun muassa friteeratulla ravulla täytettyjä makeja
Paloittele sitten lohi ja anna marinoitua pilkkomisen ja riisin keittämisen ajan. lohifilettä, sushiriisiä, mangoa, avokadoa, kurkkua, kevätsipulia, inkivääriä, valkosipulia, soijakastiketta, seesamiöljyä sekä sriracha-kastiketta, seesaminsiemeniä
Marinoitulohi ja paprika-chilisalsa. Lohi marinoidaan ensin yön yli, seuraavana päivänä tehdään lisukkeet salsa ja perunabataattimuusi (myös uunissa kypsennetyt bataattiviipaleet/kuutiot sopivat tähän, meillä vain tapana tehdä muusi)