Tällä kertaa kokeilin ruuan laittoon makuhunajaa, eli inkiväärillä maustettua hunajavalmistetta. Yleensä käytän leipomiseen ja ruuanlaittoon pelkkää hunajaa sopivien mausteiden kera, mutta inkiväärihunajavalmiste toimi näppärästi seesamilohen kanssa
Tähän on kuitenkin ratkaisuna salainen mauste. Mausteina timjami ja valkosipuli ovat aivan klassikko. Omaksi onnekseni olen saanut kokkailla riistaa mielin määrin nyt, kun sesonki on parhaimmillaan, ja olenkin tehnyt pari reseptiä valkohäntäpeurasta
Myös maustenigellan, ryytineidon, mustan kuminan ja rohtoneidonkukan nimellä tunnettuja siemeniä löytyy intialaisista kaupoista ja hamstrattuani Hakaniemen etniset kaupat läpi viime viikolla, nyt myös minulta
Riisi on itsessään aromaattista, eikä sitä mausteta millään – ei edes suolalla. Kun kerran onnistuin saamaan aikaan kunnon thai-ruokaa omassa keittiössäni, jäin pikkuisen koukkuun
Maustamisessa kannattaa olla rohkea, sillä kastikkeen kuuluu olla mausteinen. 3 tl cajun maustetta. Sirottele 1,5 tl cajunmaustetta kanapalojen sekaan. Lisää 1,5 tl cajunmaustetta ja sekoita. 3 tl cajun maustetta