Yleensä jätän tämän osan possua kauppaan, sillä onnistun lähes aina saamaan lihasta kuivaa. Yksi onnistunut kokeilu oli uunissa hissukseen kypsennetty possun ulkofilee
Revitty sika on helvetin hyvää – mehevää ja mureaa. Kokkeillaan – possua riekaleina. ssa ja kaveri pyrki saamaan paistin sisälämpötilaksi 200 F / 93 C, jonka jälkeen kahden tunnin seisotus uunissa. Alkuperäisessä ohjeessa oli siis kahden tunnin seisotus pois käännetyssä uunissa, mutta leikkasimme ajan 1,5 tuntiin, vaikka Keke aiheesta jaksoikin perseillä
Poista kääreet, leikkaa mehevää possurullaa lautaselle ja tarjoile perunalettujen kanssa. Kääri sen jälkeen vielä se tiukasti folioon, sulje päät ja kypsennä 180-asteisessa uunissa noin 40 minuutin ajan jolloin sisälämpö on 66-astetta
Kauniina talvisunnuntaina lounas saa olla uunissa liki itsekseen valmistuvaa. Reilu 2 kiloinen liha sai olla 130-asteisessa uunissa vajaan neljä tuntia, tällöin lihalämpömittari näytti 70 astetta, ja liha oli vielä mehevää. POSSUN ULKOFILEETÄ UUNISSA2 kg possun ulkofileetä dijonsinappia4 valkosipulinkynttärosmariinia ja timjamiamerisuolaahunajaarypsiöljyäpaketti pekonia*2 dl kuivattuja suppilovahveroitavettä1 dl Yrjö-papan pikkusipuleita1 dl kermaa1. 130-asteisessa uunissa vajaan neljä tuntia, tällöin lihalämpömittari näytti
Ja siitä tuli muuten hyvää - täydellisen mehevää ja maukasta. Ahkeran oppariviikonlopun lomassa sain tehtyä jo pitkään haaveilemaani Pulled porkia eli revittyä possua
Juuri kylkiviipaleiden rasva tekee tästä laatikosta niin mehevää ja hyvää, enkä koe tarpeelliseksikaan että tästä ruoasta pitäisi yrittää kehitellä kevyempää versiota