Piirakka on myös erittäin nopea tehdä. Jos käytät jäisiä raparpereja ja omenoita, voit heittää ne suoraan pakkasesta piirastaikinan päälle, mutta tällöin paistoaika on 5-10 minuuttia pidempi
Uskokaa tai älkää, niinkin voitehdä. Kananmunien käyttö johonkin muuhun kuin paistettavaksi aiottuun syötävään ei ole hyvä ajatus, joten minulla oli illan päätteeksi kompostiin paloiteltu pohjankänttyrä ja iso kulhollinen täytettä, jota ei voi raakana käyttää
Tätä ei vain voi vastustaa. Pienet piirakat tulevat ihanan meheviä ja herkullisia omena-ansan ohjeella, mutta pellillinen pitää ehdottomasti tehdä tällä, ison rahka-murupiirakan ohjeella
Omenasta saat näyttävän koristeen, kun leikkaat siihen veitsenkärjellä pieniä lovia. Voit korvata täytteen raaka-aineita vastaavalla grammamäärällä muuta hedelmää tai marjaa
Muutaman kerran vuodessa naapurin pihassa houkuttelee jokin, mitä meillä ei pihassa ole. Aiemmin kesällä leivoin kaura-mustikkaruutuja ja raparperipaistosta inkiväärillä
Ajattelin, että tästä voisitehdä uudenlaisen version vappupöytään lisäämällä joukkoon fetajuustoa. Salaatista on aikojen saatossa tehty monenlaisia variaatioita, mutta jaan nyt tämän perusohjeen jota voi halutessaan muunnella
Vaihtoehtoisesti voit myös ripotella kanelin omenoiden päälle ennen muruseosta. 2,2 dl vehnäjauhoja ½ dl fariinisokeria 115 g voita. 3/4 dl vehnäjauhoja 1/3 dl kaurahiutaleita ½ dl fariinisokeria 25 g voita. Voit myös tehdä tämän voideltuun 35 x 11 cm irtopohjaiseen piirakkavuokaan. 115 g voita. 25 g voita
Lämmitä seosta koko ajan pohjaa myöten sekoitellen pienellä lämmöllä niin, että seos ei ala kiehua. Kaura+riisi -hiutaleet voi myös vaihtaa tavallisiin kaurahiutaleisiin, mutta näillä lopputuloksesta tulee ehdottomasti rapea ja maukas