Pienoinen stressi meinasi jo iskeä kun en yhtään tiennyt miten onnistun. Lisää sitten rouhittu suklaa, fariinisokeri, sokeri ja lopuksi päälle m&m-karkkeja
Mutta miten mahtaa käydä, jos haluaa pinnan kunnolla piiloon. Samalla pääsin vertailemaan suklaakakkupohjaisessa sitruunamoussekakussa käytettyä marenki-voikreemiä ja valkosuklaakuorrutetta rinnakkain
Huomaisin tässä nyt kirjoittaessa kaksi itsestäänselvyyttä, ja jollei koskaan tosiaankaan ole ollut keittiössä näkemässä miten mitäkin tehdään tässä kohdassa voi olla aivan hakoteillä
Ihan miten tykkäät. Vuoden ensimmäinen resepti on uuden vuoden aatoksi tekemäni suklaakakku. -) Vegaanisessa suklaakakussa maistuu täyteläinen suklaa, kahvi ja aavistus banaanin makeutta
Kakku oli varsinainen menestys, vaikka alussa en ollut ihan varma, miten se otetaan vastaan. Koska en arvellut kakun menekin olevan kotona mitenkään huimaa - itse en jaksanut siitä kuin sen yhden palan - jaoin lopun kakun naapureiden kesken
Palaan tulevissa postauksissani aiheeseen ja kerron miten kävi. Kuulostaa pahalta ja kun vielä tietää mistä ne tehdään, kikherneiden säilöntäliemestä, ei vesi tosiaankaan herahda kielelle
Siinä missä Euroopan puolella eksoottiset Silkkitien mausteet useimmiten pysähtyivät jo Venetsiaan, Pohjois-Afrikan puolella kauppa kävi vilkkaasti ilman Venetsian kauppamonopolia ja Iberian niemimaan keittiö sai runsaasti vaikutteita idästä
Sulata suklaa ja rasva mikrossa tai kattilassa varovasti. Mikäli piirakkavuoan pohja on hyvin ohut, voi olla että kakku kannattaa paistaa uunin toiseksi alimmalla tasolla
Kokoa kakku tai leivokset tarjottimelle. Valmista suklaamoussetäyte. kuumenna kerma kiehuvaksi kattilassa, ota kattila heti pois liedeltä, lisää suklaapalat kermaan ja sekoita kunnes suklaa on sulanut
Sekoita leivinjauhe, vaniljasokeri, kaakaojauhe, rouhittu suklaa (raasta kylmästä suklaalevystä tai osta pussi valmista leivontasuklaapalasta) vehnäjauhoihin ja lisää vaahtoon
Joka kerta olen onnistunut unohtamaan, miten hyvää se kakku vaan onkaan. Kakkua varten tehdään kuitenkin vain yksi täyte, josta otetaan pieni osa erilleen ja suklaa sekoitetaan lopuksi vasta joukkoon