Munakoison itkettäminen uunissa reseptejä

La parmigiana di melanze eli munakoisovuoka

La parmigiana di melanze eli munakoisovuoka

Lohturuokateema jatkuu, sillä uunissa paistuu nyt pizza, johon käytimme munakoisonjämät. Suola heruttaa nestettä munakoison pinnalle, vähentää sen kitkeryyttä ja helpottaa käsittelyä
Aito maku: Munakoisorullat (lampaan jauhelihalla!)

Aito maku: Munakoisorullat (lampaan jauhelihalla!)

Munakoison suosio Suomessa kasvaa koko ajan. Taas, jos joskus jossain etelässä käyt kauppatorilta ostamassa paikallista munakoisoa, auringon alla, avomaalla kasvatettua ,silloin ”itkettäminen” on pakollinen prosessi
Munakoiso-suppilovahverogratiini

Munakoiso-suppilovahverogratiini

Tämä ”itkettäminen” poistaa munakoisoista kitkerän maun. Gratinoi 200-asteisessa uunissa noin. 200-asteisessa uunissa noin
Haudutettua munakoisoa ja jauhelihaa – ca nuong

Haudutettua munakoisoa ja jauhelihaa – ca nuong

Munakoisonitkettäminen on ehkä se työläin osuus, mutta siitäkin ollaan kahta mieltä. Sekoita mausteseos jauhelihan joukkoon ja jätä maustumaan munakoison kypsymisen ajaksi
Viikon raaka-aine (13): Munakoiso

Viikon raaka-aine (13): Munakoiso

Munakoison nimi tulee siitä, että yksi lajikkeista näyttää munalta. Itse olen kuitenkin sitä mieltä, että itkettäminen parantaa makua
Munakoisovuoka

Munakoisovuoka

Itkettäminen vähentää munakoison kitkeryyttä. Munakoison voi hyvin korvata kesäkurpitsalla, tai vaikkapa aivan niillä lasagnelevyillä
MOUSSAKA

MOUSSAKA

Itkettäminen poistaa munakoisosta kitkeryyttä. Pyyhi neste itketettyjen munakoisojen päältä ja paahda ne uunissa rusehtaviksi (päälle voi lurauttaa oliiviöljyä ennen paahtamista)
Munakoisovuoka

Munakoisovuoka

Itkettäminen vähentää munakoison kitkeryyttä. 1 munakoiso. suolaa. Tomaattikastike. 1,5 dl soijarouhetta (kuivana) tai pkt tofua
♥ Kasvismoussaka luomuvalkoviinin kera

♥ Kasvismoussaka luomuvalkoviinin kera

Munakoisojen itkettäminen. Ripottele lopuksi raastettua juustoa viimeisen valkokastike-kerroksen päälle ja paista uunissa +175 noin 1 tunnin ajan tai kunnes perunat tuntuvat haarukalla kokeiltaessa kypsiltä ja juustokuorrute on saanut kauniin värin