Nosta kypsät munkit valumaan leivinpaperin päälle ja pursota niihin heti lämpimänä täytetyllaa apuna käyttäen hilloa sisälle (pursotus tapahtuu ihan vain tökkäämällä täytetyllan terävä kärki munkin keskelle ja pusertamalla)
Munkinpaistoa helpottaa, jos saat hommaan kaverin mukaan. Tänä vuonna ajattelin tehdä ihan itse simaa, sitä varten taisin ostaa oikein ämpärinkin jo viime vuonna
”Niin munkin, ainakin sitä, tätä ja tota. ” No niin munkin, SE on NIIIIIN hyvää. Pidin keksejä jääkaapissa noin puolisen tuntia ennen paistoa alkuperäisen ohjeen mukaan enkä suosittele tämän vaiheen skippaamista, sillä keksien koostumus oli todella hyvä
Mielestäni lopputulos oli tosi hyvä ja hyvinkin paljon munkinkaltainen. Ovatko nämä "kuumaa öljyä pelkäävien"-munkit tarpeeksi aidon munkin makuisia, vai tarvitsevatko munkit aina kunnon rasvakylvyssä paistamisen
Pasha on tietysti oikein perinteinen pääsiäisherkku, jonka makuun oon itse päässyt vasta Jannen kanssa - nyt sitä onkin sitten pakko munkin mielestä tehdä joka pääsiäinen
Laita laakeaan (teräs/valurauta) kattilaan öljyä (tai kookosrasvaa/munkinpaistorasvaa) sen verran, että munkit eivät kelluessaan pääse koskettamaan pohjaa
Munkinpaistossa kannattaa olla varovainen ja pitää aina varalta kantta lähettyvillä. Donitsit paistuvat nopeammin kuin munkit, kannataa siis olla tarkkana paistossa, ettei tule kuivia donitseja
Täytä lämpimät munkit painamalla suutin munkin sisään. Tänä vuonna paistoimme kunnon munkit ja päätimme täyttää ne ihanalla suolaisen makealla Salted Caramel täytteellä
Kuningaskuluttajassa testasivat viime viikolla munkinpaistorasvojaja itseäni tulos yllätti. Joten on kyllä pieni pähkinäpurtavaksi, mitä rasvaa käytän tänä vuonna munkinpaistoon
Sokeroi munkin tapaan. Paistorasvaa (rypsiöljy). kädenlämpöiseksi ja liota siihen hiiva. koska pelkäsin että se hajottaa pullan kierteen paiston yhteydessä
Jotta vapustamme ei tulisi kovin rasvantäyteinen, jätin tänä vuonna munkkien paistamisen väliin, ja kokeilin kevyemmäksi munkin korvikkeeksi donitsimuffineja
Sokeria levittyy tasaisesti munkin pintaan ja pussin voi käytön jälkeen heittää pois jäljelle jääneen sokerin kera, eikä näin sokerin kiteet vaeltele pitkin keittiön pöytiä ja lattioita
Tuleep munkin makuisia ranskalaisia vielä. Ja voi kun munkkien paiston on helppoa tällä laitteella. Tulipahan maisteltua kaupankin simaa ja todettua että ei se hirveän paljon eroa oma tekeleestä
Öljyn sopivan kuumuuden voit testata heittämällä nokareen taikinaa öljyyn, jos taikina nousee pintaan ja alkaa kypsymään, voit aloittaa munkkien paiston