Kookosvoita on käytetty perinteisesti munkkienpaistoon. Muffinsseista olisi voinut ehkä tulla hiukka nätimpiä, mutta kuorrutteen alta pieni kauneusvirhe ei paljastu
Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja muna. Paista munkit laittaen ne varovaisesti öljyyn kypsymään vieri viereen, käännä paiston puolivälissä esim
vaan toppatakki päällä ei munkkienpaisto oikein houkuttanut. munkkien sokeroimiseen hienoa sokeria (käytin ihan tavallista, kauniimpi pinta tulisi hienommalla)
Ennen olen ihmetelly donitsien jamunkkieneroja. Paistoin "uunimunkit" eli tavalliset pikkupullat uunissa ja voitelin heti paiston jälkeen sulatetulla voilla ja kierittelin lopuksi vielä sokerissa
Vappu lähestyy ja vappupöytään tekisi mieli donitsien jamunkkien rinnalle jotakin muutakin. Vaahtikset nimittäin pulpahtivat paiston aikana taikinan pintaan
Munkkienpaisto vaatii hiukan kärsivällisyyttää ja tarkkaavaisuutta, Itse tehdyt munkit on kuitenkin niin hyviä ja kaiken vaivan arvoisia, että suositteln kokeilemaan jos et ennen ole tehnyt
Munkit tehtiin Valion munkkiohjeella ja lisäilin vain minttusuklaanapit munkkien sisään. Ai niin, näiden munkkien sisältä ei löytynytkään perinteistä hilloa, vaan suklainen ylläri
Anna munkkien kohota liinan alla n. Laita laakeaan (teräs/valurauta) kattilaan öljyä (tai kookosrasvaa/munkin paistorasvaa) sen verran, että munkit eivät kelluessaan pääse koskettamaan pohjaa
Laita öljy kuumenemaan munkkienkohotusajan loppupuolella. Munkkirinkilöiden sokerointiin kannattaa käyttää erikoishienoa Siro sokeria, joka tarttuu hyvin munkkien pintaan
Reikäkauha auttaa munkkien kääntämisessä. Tänä vuonna paistoimme kunnon munkit ja päätimme täyttää ne ihanalla suolaisen makealla Salted Caramel täytteellä
Vappu lähestyy ja minä ainakin odotan innolla munkkienpaistoa. Tai paistatteko ylipäätään munkkeja. Kuningaskuluttajassa testasivat viime viikolla munkin paistorasvojaja itseäni tulos yllätti