Vähän muunneltu murotaikina jossa osa jauhoista korvataan kaurahiutaleilla. Näin saan "mustikkamehua" jota tiputtelen sinne tänne piirakanpäälle ja sotken hieman pintaa jolloin pinnasta tulee marmorikuvion tyylinen
Varsinaista ohjetta tähän piirakkaan en ole etsinyt amerikkalaisista ruokasivustoista, vaan käytin perusmurotaikinaa ja tein luumutäytteen ajattelemalla, että niistä erottuu paljon nestettä
Tartaletit voi valmistaa jo hyvissä ajoin, sillä oikein valmistettuna italialainen marenki säilyy jääkaapissa piirakan pinnalla erinomaisesti seuraavaankin päivään
Voitele normaali piirakkavuoka ja painele murotaikina tasaisesti vuoan pohjalle ja reunoille. Tällä kertaa teinkin piirakan aivan kirjaimellisesti ohjetta noudattaen, joka on kyllä äärimmäisen harvinaista
Murotaikina on hyvä perustaikina makeille piirakoille. Piirakan täytteeksi sopii hyvin esimerkiksi marjat, raparperi, omenat tai päärynät, kuten tällä kertaa
Valmista ensin murotaikina. Hän nimittäin mainitsi kiusoitellen, kuinka ex-tyttöystävä leipoi hänelle kerran samaisen piirakan, joten minun versionihan piti tietysti olla parempi
Crostata on Italialainen perinteinen piirakka jossa pohjassa murotaikinaa ja sisällä vain yksi täyte joka voi olla hilloa, nutellaa, ricottaa, kreemiä tai hedelmiä
Ainoa ero tavalliseen italialaiseen murotaikinaan on se, että taikinassa on, tadaa, kaakaota. Jos taas käytät pelkkiä vadelmia, ne kannattaa laittaa piirakanpäälle kun ganache on vielä pehmeää, jotta ne tarttuvat hyvin kiinni
Jonkin sortin lammasmuhennos sisälle ja murotaikinakuori. Seuraavat työvaiheet aloitetaan vasta kun muhennos on nostettu uunista, jotta se ehtii jäähtyä ennen piirakan täyttämistä