Tässäpä vielä kuluneelta alkuvuodelta yksi näppärä välimerellinen tapas- tai naposteluannos, jossa paistetut mustekalarenkaat saavat kaverikseen hieman tulista ohueksi siivutettua makkaraa
Paista kevyesti mustekalarenkaat ja lisää ne. Paista toisella pannulla broilerin koipipalat öljyssä. Baskimaan rannikolla, Atlantin kuohujen ääressä höyryävät herkulliset paellapannut sekä Espanjan että Ranskan puolella
Mustakala ja perunat on maaginen yhdistelmä. Niiden maut sopivat täydellisesti yhteen. Tässä annoksessa paistettu mustekala tarjotaan mausteperunoiden kanssa, ja komeus ryyditetään oliivikaviaarilla
Tuoksuja, värejä, makuja. Sunil Vijayakar. Intian keittiö – kotiruokaa eri puolilta Intiaa (suomentaneet Helena Rantasuo ja Jarmo Niemi, Gummerus 2014)
Lisää joukkoon sitten pasta ja mustekalarenkaat ja jatka keittämistä kannen alla kunnes molemmat ovat kypsiä ja pehmeitä - pastasta riippuen noin kymmenen minuuttia
Aivan lopuksi sekoita joukkoon sulatetut katkaravut ja mustekalarenkaat, ja kuumenna minuutin ajan. Kääntele ja sekoita riisiä pannulla muutama minuutti
Tuoreet mustekalarenkaat ovat ihan älyttömän pehmeitä ja hyviä pakastettuihin verrattuna,mutta ihan hyvin voi näin tehdä myös äyriäissekoituksesta,kunhan muistaa kuivata ne kunnolla ennen kuumalle pannulle menoa
Purista sitten päälle reilusti limen mehua (ja halutessasi mausta hienonnetulla chilillä) ja lisää pannulle vielä katkaravun pyrstöt ja mustekalarenkaat
Paista kuumalla pannulla kanasuikaleet nopeasti,. pannulla sahramin kera, mutta älä sitkistä niitä. paistinpannulla runsaasti öljyä ja paista rapeiksi useammassa erässä