Semifreddo on italialainen jälkiruoka joka nimensä mukaisesti on semi-jäädytetty. Vaikka tähän sinivalkoiseen mustikka-kardemumma-semifreddoon, jota ystävänpäivän illallisellani nautin, korkealla turvallisessa norsunluutornissani
Mustikkapiirakka on mun suuri suosikki leivonnaisista ja mustikka tuo ihanasti kosteutta leivonnaisiin, joten valinta ei ollut vaikea kun näin pakkasessa suuren pussin mustikoita
Superfoodia ovat esimerkiksi Suomenkin metsistä löytyvät puolukka, tyrni ja mustikka. Kokeile piristää jälkiruokaa perustamalla herkkubuffet, josta vieraat voivat itse lusikoida herkullisia marjoja ja koota omat jälkiruokapikarit
Päälle voi laittaa hedelmiä, marjoja ja muita koristeita maun mukaan, hyviä komboja ovat esimerkiksi mansikka + pistaasi, mustikka + valkosuklaa, kiivi + mango
Vadelma ja suklaa ovat hyväksi todettu liitto, mutta voit yhtä hyvin valmistaa keittoa jostain muustakin marjasta josta pidät, esimerkiksi mansikoilla on nyt satokausi ja se sopisi myös tähän hyvin, kuten myös mustikka
Tässä kiva jälkiruoka resepti (kohta on joulu jo ovella. So-Up järjestää Suomi100bloggaa-haasteen, johon osallistutaan kirjoittamalla Suomi-aiheinen blogipostaus
Vaaleanpunainen, kuohkea vispipuuro on äärettömän kaunis ja samettinen jälkiruoka. Mustikka ja kardemumma sopivat mielestäni jumalaisen hyvin yhteen, joten tein lisukkeeksi vaniljavaahtoa, jonka maustoin runsaalla kardemummalla
Rakenna jälkiruoka kerroksittain kulhoon tai kulhoihin siten, että laitat ensin pohjalle pullaviipaleita, kostutat ne maitokahvilla, lusikoit päälle mustikkahilloa, mustikoita ja mascarponevaahtoa
Tällä Skyrillä ei kuitenkaan ole niin paljon yhteistä kaupan välipalaskyrin kanssa kuin voisi luulla, sillä tällä reseptillä syntyvä herkku on oikeastaan jälkiruoka