Itseasiassa pidin poron maksan mausta enemmän kuin naudanmaksan. Koska minulla oli pieni epäillys siitä, että maksa ei välttämättä maistuisi minulle (ja lapsille), päätin tehdä uunissa tuhtia perunalisäkettä maksan kylkeen
Jos naudanmaksa on vielä palana, ota siitä kalvo pois ja jauha maksa. ja juu, tietty uunissakin vois paistaa, vaan ei ne maultaan ole yhtään samanoloisia mitä tälleen pannulla paistetut
Maksa jakaa mielipiteitä, minusta naudanmaksa on ehdottomasti parasta lihaa koskaan. Yksi parhaita puolia siinä ettei ole raskaana on että saa syödä maksaa
Mietin että maksalaatikon voisi yhtä hyvin valmistaa vesihauteessa uunissa, mutta tällöin siitä jää nämä reunasta rapeaksi kypsyneet herkulliset kohdat pois joista niin pidän
Jotenkin kuvittelin, että tästä ohjeesta olisi tullut maksamakkaraa. Makkaroita valmistettaessa ne joko paistetaan voidellussa uunipannussa uunissa tahi ruskeutetaan voissa paistinpannussa
Voi tuo hyvää makua ja auttaa pihvejä pysymään mehevinä, sillä varsinkin vähärasvaisesta jauhelihasta tehtynä pihveistä tulee helposti kuivakoita, etenkin jos pihvit paistetaan uunissa
Ruskista kevyesti liha, maksa ja lipulilohkot ja laita ne uunivuokaan / pataan. 200 g naudan paistia kuutioina. 200 g vasikan, naudan tai lampaan maksaa kuutioina (poista kalvot) - tai muita sisäelimiä. Kuumenna uuni 250 asteeseen ja hauduta pataa kuumassa uunissa noin puoli tuntia. 200 g naudan paistia kuutioina. 200 g vasikan, naudan tai lampaan maksaa kuutioina (poista kalvot) - tai muita sisäelimiä
Tässä on yksi maksaruoan resepti, mitä olen silloin tällöin valmistanut rautapadassa ja uunissa. Se on sellainen helppo ruoka, mikä valmistuu melkein itsestään uunissa ja ei ole pakko odottaa valmis tulosta tuntikausia
Vastauksesta muistan sanat "Jos maksaa sanotaan vasikan maksaksi se on melkein aina naudanmaksaa. Jostain päähäni pälkähti tehdä täksi jouluksi itse maksapasteijaa
Kotiin tulee kokonaista naudanmaksaa ostettua aivan liian harvoin. Muita vaihtoehtoja maksapihvien kanssa tarjottavaksi on esimerkiksi kaalimuusi, uunissa kypsennetyt lanttu, nauris, punajuuri ja nauris tai muut juuresmuusit kuten yrttinen sellerimuusi (vaihtaisin yrtit pieneen määrään salviaa tai vähän suurempaan määrään timjamia, lipstikkaa tai persiljaa)
Suuren innostuksen saattelemana ja uuden keittiöhyödykkeeni rohkaisemana päätin tarttua härkää sarvista ja viimein valmistaa kotitekoisen maksalaatikon alusta alkaen