puolen kilon naudanpaistipala. Tänään pikkuisen krapulainen ahmija aloitti aamun toteamalla avokkeen varustaneen jääkapin kahdella bataatilla ja pikkuisella palasella naudan paistia
), joten pikaisella kauppareissulla ostin muhevat naudanpaistipalat. 1 iso punasipuli1 kevätsipuli paloina 5 pientä valkosipulinkynttäpuolikas punaista suippopaprikaa suikaleina2 suurta tomaattia kuutioinaoliiviöljyä paistamiseen1 kg naudanpaistia suupalan kokoisiksi kuutioiksi leikattuna3 dl vettäKuumensin 3 rkl oliiviöljyä valurautapadassa ja leikkasin kuumenemista odottaessani sipulin ja kevätsipulin viipaleiksi. 1 kg naudanpaistia
Kaupan valmiit suikaleet oli niin olemattoman pieniä, joten ostin paistipalan ja suikaloin sen itte. Paista 170 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Mun pata oli uunissa noin 150 asteessa vajaa kolme tuntia. Syksyn puolukkapata600g naudan sisäpaistisuikaleita2rkl öljyä1 iso sipuli2 porkkanaa1tl fariinisokeria6 maustepippuria 2rkl vehnäjauhoja3dl olutta (mulla Oyster stout)3dl lihalientä1dl survottua puolukkaa (laitoin kokonaisina)vettä tarvittaessa (1dl ruokakermaa) Lohko sipuli. Anna padan hautua uunissa 175 asteessa 1-1,5 tunnin ajan (tai reilu parisen tuntia 150 asteessa)