Naudan sisäfileen paistaminen uunissa reseptejä

Tavoitteena täydellinen pihvi!

Tavoitteena täydellinen pihvi!

naudanlihan tulee olla vahvan punainen tai tumman punainen, ei lila tai tervaisen synkkä tai lähes musta
Naudan sisäfile

Naudan sisäfile

Kokonaisen naudansisäfileenpaistaminenuunissa oli hivenen haastavaa, koska löysin niin valtavan suuren haitarin well done -kypsyysasteelle
Pihvin paistaminen

Pihvin paistaminen

Kuvissa esimerkkinä on entrecôte-pihvi, mutta samat säännöt pätevät myös (naudan) sisä- ja ulkofilepihveihin
TÄYDELLINEN SISÄFILEPIHVI

TÄYDELLINEN SISÄFILEPIHVI

Kypsennä mieleiseksesi uunissa (medium = n. 150g naudan sisäfileetä per ruokailija. Kuumenna uuni 160 asteeseen (höyryuunissa 30-60% kosteus). - yritä paistaa paksua pihviä sopivaksi pannulla, ohuemman pihvin paistaminen onnistuu kyllä pannullakin 150g naudan sisäfileetä per ruokailija. Kuumenna uuni 160 asteeseen (höyryuunissa 30
Wellingtonin filee (Beef Wellington)

Wellingtonin filee (Beef Wellington)

Mutta paistaminen olikin se katastrofi. 800 g naudan sisäfile (keskiosa)dijon sinappia 250 g tuoreita herkkusieniä + suppilovahveroita90 g ilmakuivattua kinkkua (4-5 viipaletta) 600 g lehtitaikina levy2 kananmunan keltuaista suola ja pippuriJos käytössäsi on kokonainen naudan file, puhdista filee kalvoista
Teatterin Grillin Beef Wellington

Teatterin Grillin Beef Wellington

 Paista uunissa.  50 g suolatonta voita3 salottisipulia hienonnettuina250 g portto Pello-sieniä hienonnettuna1 dl kuivaa valkoviiniä50 g tuoreita vaaleita leivänmurujasuolaa ja mustapippuria2 rkl aöljyä1 kg keskiosasta leikattua naudan sisäfileetä600 g valmista lehtitaikinaavatkattua kananmunaa voiteluun1½ dl madeiraa1 dl vahvaa lihalientä1 tl arrow-juurta sekoitettuna 1 tl madeiraaTaikinakuoressa paistaminen ei ole kovin helppoa, sillä lihan on jäätävä punaiseksi sisältä eikä kuori saa liisteröityä