Omenakakku fi reseptejä

Omenakakku

1. Pese, kuori ja pilko omenat ja poista siemenkodat, kuori ja hienonna inkivääri. Kypsennä täytteen aineksia hetki kattilassa tai
Omenakakku - myös keliaakikolle

Omenakakku - myös keliaakikolle

1. Pese, kuori ja pilko omenat ja poista siemenkodat, kuori ja hienonna inkivääri. Kypsennä täytteen aineksia hetki kattilassa tai mikroaaltouunissa
Helppo omenakakku

Helppo omenakakku

Viimeistele helppo omenakakku koristerakeilla tai mantelilastuilla. Pese omenat. Leikkaa ne kuorineen kuutioiksi ja sekoita taikinan joukkoon

Gotlantilainen omenakakku

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele uunivuoka, ei liian isoa. Sekoita omenasose, korppujauhot ja mausteet puuroksi, ei liian kiinteäksi

Iso omenakakku

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota iso kakkuvuoka. Sekoita omena ja kaneli kulhossa. 2. Vatkaa munat ja sokeri valkoiseksi

Kultainen omenakakku

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita kuivat ainekset ja työstä mukaan voi sormin. 2. Lisää muna ja työstä nopeasti taikinaksi, laita se jääkaappiin ½-1 tunniksi

Mausteinen omenakakku

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita voi ja jauhot murutaikinaksi, lisää vesi ja työstä nopeasti notkeaksi taikinaksi

Omenakakku vuokaleivästä

Paista omenakakkua uunissa puoli tuntia. 1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele pyöreä vuoka tai paistinpannu

Omenakakku kookoksella

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita jauhot ja voi murutaikinaksi, työstä mukaan vesi ja laita taikina muovikelmussa jääkaappiin 1 tunniksi

Omenakakkua ja vaniljakastiketta

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita munia, voisulaa, sokeria ja jauhoja muutama minuutti. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan (halkaisija 24 cm)

Riitan omenakakku

1. Voitele ja leivitä vuoka, läpimitaltaan n. 24 cm. Vatkaa muna ja sokeri ilmavaksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe, siivilöi jauhoseos taikinaan vuorotellen voisulan kanssa

Riittoisa omenakakku

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Mittaa jauhot kulhoon, lisää paloiteltu voi ja nypi murumaiseksi seokseksi

Saksalainen omenakakku

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita lämmin voisula ja maito kädenlämpöiseksi, liuota hiiva. Sekoita ja vaivaa loput ainekset taikinaan

Skoonelainen omenakakku

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kuori ja kuutioi omenat ja sekoita palat kanelin kanssa. Voitele ja leivitä kakkuvuoka