Itselläni taitaa uuni olla lähdössä pian vaihtoon, koska tällä kertaa oma omenapiirakkani jäi vielä tuon puolentoista tunnin paistoajan jälkeen sammutettuun uuniin puoleksi tunniksi, koska keskusta tuntui vielä liian "höllyvältä"
Lähikaupassa sattui olemaan Paraisilla kasvatettuja valkea kuulas-omenoita, joita sitten hankin meille aikomuksenani tehdä jotakin hyvää omenapiirakkaa
Sokerin ruskistaminen paistinpannulla ja siihen voita, kermaa ja suolaa. 2 dl sokeria (sulata ja ruskista kevyesti paistinpannulla). Ohje Kainuun Sanomat 2 dl sokeria (sulata ja ruskista kevyesti paistinpannulla)
Sen ohje on täällä. Muistatte ehkä mascarpone-omenapiiraan. Se on taivaallista, mutta kaapissa ei ollut mascarponea ja mietin kuumeisesti, että miten voisin sen ikään kuin vaihtaa johonkin muuhun yhtä herkulliseen
Kahvilla tänään nautittiin omenapiirakkaa, hyvä omenapiirakka on parasta mitä tiedän. Suomalainen omenapiirakka, pullataikinapohjalle ladotuista omenaviipaleista, kaneli-sokeri-hunnusta ei ole niin tunnettu kuin Amerikan serkkunsa, mutta eurooppalaisessakin ruokakulttuurissa on kuuluisat omenista tehnyt leivonnaisensa
Tämäkin Pirkasta ylös raapustettu ohje on kummitellut mapeissani jo hyvän tovin, mutta aina se on ohitettu nopeasti täytteeseen tulevan mantelimassan takia
Vaikka omenapiirakkakin houkuttelisi kovasti, mutta joku toinen kerta sitten. Tämä ohje on pyörinyt kaapissani pitkään, välillä keittokirjan sivujen välissä, välillä tiskipöydän kulmalla, ja välillä kaapin hyllyn sivussa jauhopussin vieressä