Paistetut tatit reseptejä

Tattipiirakka

Tattipiirakka

* lisää päälle paistetut sienet. Mä laitoin miehen keräämät tatit piirakkaan ja niistä syntyikin yksi parhaista herkuista
Ohraa ja linssejä

Ohraa ja linssejä

Lisää lopuksi sitruunamehu, tilli ja persilja sekä rapeaksi paistetut sipulit. Laita kuivatut tatit kulhoon ja kaada kuuma vesi päälle
Kanttarelli-tattirisotto

Kanttarelli-tattirisotto

Laita kanttarellit ja tatit likoamaan veteen 2-3 tuntia ennen risoton valmistusta. Mitkä ovat sinun omat ruokabravuurisi
Tattirisotto

Tattirisotto

Kun riisi on vielä hiukan raakaa, lisää joukkoon paistetuttatit, kerma ja parmesanraaste. Viime syksy oli varsinaista sienestysjuhlaa

Sienirisotto

Liota kuivatut tatit vedessä kunnes ne ovat pehmenneet. Paista tatit paistinpannulla vähässä voissa murskatun valkosipulin kanssa rapeiksi

Tattipolenta

Tarjoillessa kaada paistetuttatit polentan päälle. 1. Kiehauta vesi tai liemi ja lisää polentajauho. 2. Alenna hellan lämpötilaa ja sekoita hiljakseen niin että ryynit sekoittuvat liemeen tasaisesti, ilman paakkuja
Metsästäjän pihvi ja ystävällinen naapuri

Metsästäjän pihvi ja ystävällinen naapuri

Tatit olivat aivan huippulaatuisia. Toisin kuin tatit joita itse olen ennen löytänyt. Metsästäjän pihvi on siis tavallinen jauhelihapihvi sienikastikkeen kera
Välillä voi onnistua

Välillä voi onnistua

Siellä ne tatit odottivat noutoa. Herkkutatit suorastaan jonottivat pääsyä Metsämajan valokuvaajan suuhun
Resepti: Tattirisotto (3 hlö)

Resepti: Tattirisotto (3 hlö)

Lisää paistetuttatit, parmesanraaste ja voi. Paista tatit rapeiksi reilussa voissa. Kaikki näyttää löytävän sangoittain herkkutatteja metsistä joten tämä resepti lienee hyvin ajankohtainen
Tryffelöity tattibrulee

Tryffelöity tattibrulee

Kantarellit, torvisienet, herkkutatit, suppilovahverot, rouskut ja haperot löytävät tiensä koriini. Paista kuumalla pannulla tatit kypsiksi ja rapeiksi
Tatti-pekonipasta rucolalla

Tatti-pekonipasta rucolalla

parmesaanilastujarucolaaJos käytät tuoreita sieniä, puhdista tatit ja paloittele ne. Tatti-pekonipasta ei voi olla muuta kuin hyvää ja runsaalla rucolalla ja parmesaanilla höystettynä maku sen kun paranee
Tattileipää ja sienilevitettä

Tattileipää ja sienilevitettä

Kun taikina on noussut, vaivaa joukkoon tatit. Palataanpa vielä aivan uskomattomaan tattikauteen 2014. Kerrankin ajatuksissa tattimetsällä oli Fintelligensin biisistä pieni ripe
Tattivoi | Sesongin maukkain levite

Tattivoi | Sesongin maukkain levite

Varsinkin tatit ovat suurta herkkuani, mutta niiden säilyvyys on kehno. Vasta pommitut tatit voissa paistettuna tuoreen leivän päällä on yksinkertaisuudessaan yksi suosikeistani
Tattirisotto pakastetuista herkkutateista

Tattirisotto pakastetuista herkkutateista

Lisää paistetut sienet risoton päälle ja nauti heti. Minusta paras tapa säilöä tatit on kuivata ne. Hyvin kuivattuna tatit säilyvät monta vuotta, joten runsas herkkutattisato kantaa tatittomien vuosien yli
Koivunpunikkitattikastike

Koivunpunikkitattikastike

Tatit ovat varmavalinta kastikkeessa ja tällä kertaa tein kastiketta koivunpunikkitatista. Koivunpunikkitatit tulevat melkein mustiksi, mutta varo kuitenkin polttamasta niitä