Leikkaa paisti reilun kokoisiksi paloiksi. Pilko porkkanat sipulit ja parsat. Lado ne uunipataan. Paista voissa lihapaloja erissä niin että syyt sulkeutuu
T. e. i. n. k. a. u. p. s. h. r. ä. t. o. j. l. v. d. y. f. A. N. ö. ,. J. m. /. V. R. K. P. 4. S. L. M. -. 1. g. (. 5. ). 2. 0. E. 9. €. z. H. F. O. I. D. b. C. c
Perinteisesti sofrito tehdään vasikanpaistista (jolloin kypsennysaika on lyhempi), mutta omat suosikkisofritoni on tehty naudasta, jonka paistia on myös helpompi löytää mistä tahansa kulmakaupastakin
muutama lusikallinen kastiketta ja paistista tulee maukkaan rapea ja uskomattoman herkullinen. Sateisesta alkukesästä huolimatta grillikausi on avattu jo aikoja sitten ja täällä on grillailtu vartaita, kasviksia ja erilaisia lisukkeita salaatin kanssa
Kun paistista alkaa irrota lihaa haarukalla nyhtämällä on se valmista. Tänä pääsisäisenä tein Nyhtölammasta rosmariinilla, sipuleilla ja punaviinillä ryyditettynä
Puhdista paistista kalvot ja leikkaa liha noin 5 cm x 5 cm paloiksi. Mökkinaapureiden tuoma hirven paisti päätyi pataan yhdessä tomaattien, sipulin ja valkosipulin kanssa