Marjojen saatavuus riippuu tietenkin, kuten aina joka vuosi, säästä, ja niin myös keräämisajankohta, ja marjojen keruu ei valitettavasti aina mene yhteen kaikkien menojen kanssa ja suureksi onneksi meille, jotka emme puolukkaa itse saaneet syksyn mittaan kerättyä, sitä on vuoden ympäri saatavilla kaupan pakastealtaasta
Tarjoa puolukkahillon kanssa. 1 pss (500 g) Pirkka perunasuikaleita (pakaste). Työpaikkaruokalassa on aina silloin tällöin tarjolla tonnikalakiusausta, ja olen tykästynyt siihen
Käytä pakastemarjat osittain sulaneina. Tein tossa ohimennen myös puolukkahilloa. Oli ihan pakko myös valmistaa puolukkahillo kerrankin ihan omin pikku kätösin, kun kerta pakastimeen sitä puolukkaakin kesällä hamstrattiin
Viipotin tukka putkella kauppaan hakemaan pakastepuolukoita, mutta niitä ei ollut kaupassa lainkaan. Hätäratkaisuksi keksin puolukkahillon ja karpalomehun (kaupassa ei ollut myöskään puolukkamehua)
Tarjoile heti koristelun jälkeen, varsinkin jos käytit pakaste marjoja. ½ dl sitruunamehua1 1/4 dl sokeria (½dl + 3/4 dl)1 ½ tl vanilijasokeriaPäälle½- 1 dl karpalohilloa (tai puolukkahilloa)karpaloita (tai puolukoita)Valmista normaali keksipohja
Tarjoa pinaattiletut puolukkahillon ja porkkanaraasteen kanssa. 150 g pinaattia (pakaste). Kuumenna rasva lettupannulla ja paista pieniä ohuita pinaattilettuja
Lisää pataan pakastepavut sellaisenaantai tuoreet pavut puhdistettuinaja puolitettuina. Tarjoa välittömästi perunasoseen,keitettyjen vihreiden papujen ja puolukkahillon kanssa