uunissa paahdettua ilmakuivattua kinkkua (tai pekonia) paistettua vihreää tankoparsaa. Eräänä päivänä oli jälleen insinööriystävän kokkausvuoro ja saimme syödäksemme maailman parasta parsakeittoa
Esipaista pohjaa uunissa n. Tämä pekoni-parsapiirakka syntyi tänään jonkinlaiseksi lounaan korvikkeeksi ja välipalaksi, koska ohjelmaa on koko päivälle niin, ettei varsinaisista ruokailuajoista pystytä millään pitämään kiinni
Tänään päätin valmistaa äitienpäivän kunniaksi maukkaan suolaisen piirakan parsasta ja pekonista. Meillä on syöty parsaa erilaisina lisukkeina ja salaateissa lähiaikoina
Tuijotin jääkaappiin ja pohdin että millä oloa helpottaisi ja silmäni osuivat ensin pekoniin, siitä tankoparsaan, sen jälkeen huomasin sinihomejuuston ja viimein muistin että perunoitakin oli
Suolaisen ystäville – eli kaikille – oli tarjolla lajitelma erilaisia nakkeja ja makkaroita, kapriksella höystettyä perunasalaattia, feta-parsakaalipiirasta, valuviksi keitettyjä munia sekä pekoniin käärittyä parsaa
Asettele päälle pekoni, parsat ja juusto. Kuutioi pekoni ja paista se keskilämmöllä pannulla kypsäksi. Piirakan oltua uunissa jonkun aikaa, ala valmistaa marenkia