Parsojen valmistus. Kastikeen valmistus. Kieputa parsan ympäri 1 pekoni per parsa. Parsa aika alkaa olla kohta parhaimillaan ja tuota terveellistä herkkua saa taas Suomestakin kohtuu hintaan
Vasta tänä keväänä olen löytänyt parsan kun (vihdoinkin. Valmistusaika n. Kuorin omat parsani vain paksuimmasta päästä sillä nämä menivät soseeksi kaikki
Siinä yhdistyy monta vaikeana pidettyä asiaa, kuten hollandaise-kastikkeen valmistus, uppomunan tekeminen ja parsan keittäminen, mutta uskokaa kun sanon, etteivät ne nyt niin vaikeita asioita ole
Parsan ei saisi pihdeillä nostettaessa roikkua velttona vaan olla napakasti hieman kaarella. Jos ihan tarkkoja ollaan gheen ja kirkastetun valmistus eroaa hieman toisistaan, joten myös lopputuote on erilainen
Valmistus. Parsan käsittely ei ole ollenkaan vaikeaa. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan (aika lasketaan siitä, kun laitat pastan kiehuvaan veteen) ja lisää sillä välin mascarpone pannulle parsan joukkoon
Alun perin tarkoitus oli hienostella vähän vähemmän ja valmistaa lohta parsan ja hollandaisen kanssa, mutta kaupassa totesimme, että lohifile maksoi enemmän kuin pakastettu ankanrinta, joten miksipä ei sitten ankanrintaa
Valmistus kannattaa aloittaa itseasiassa päin vastaisessa järjestyksessä kuin tässä reseptit ovat eli jälkkäri ensimmäiseksi ehkä jo edellisenä päivänä
Parsan keittäminen/höyryttäminenMausta kiehuva vesi suolalla, sokerilla ja tilkalla sitruunamehua. Näin tehden koko aterian työläin vaihe on kastikkeen valmistus