Pasteija taikina reseptejä

Kinkku pasteijoita

Kinkku pasteijoita

*Voitele pasteijat munalla ja pistele haarukalla. Taikina. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Anna taikinan kovettua jääkaapissa suorakaiteen muotoiseksi taputeltuna kelmun sisällä
Empanadas mozzarellalla, tomaatilla ja basilikalla!

Empanadas mozzarellalla, tomaatilla ja basilikalla!

Perinteisesti pasteijat täytetään lihalla. Ainoa haastava vaihe on taikinapussin kiinnipainaminen. Minulla aukesi muutama pasteija uunissa ja mozarellat levisivät pasteijan ulkopuolelle
Pinaatti-fetapasteijat

Pinaatti-fetapasteijat

Rahkavoitaikinaan pinaatti-fetatäytettä. Nyt täyte on reilusti näkyvissä ja iloisemman värisiäkin ovat kuin pelkkä taikinapinta
Vatruskat + pasteijat = patruskat

Vatruskat + pasteijat = patruskat

Vatruskat ovat karjalaisen keittiön helmiä – olen ihastunut niiden pehmeään perunataikinaan. Kyse on siis eräänlaisesta karjalanpiirakan ja pasteijan risteytyksestä
Suussasulavat luumu-vanilijataskut ja rahkavoitaikina

Suussasulavat luumu-vanilijataskut ja rahkavoitaikina

Olin tehnyt omasta vanhasta kotitalouskirjasta rahkavoitaikinan, jotta voisin tehdä lohipasteijoita. Mutta kun tuo kuopuksen sairastelu otti hallintaan meidän arjen, sai taikina olla rauhassa jääkaapissa
Kinkku-juustopiirakat

Kinkku-juustopiirakat

Taikina onnistuikin nyt täydellisesti ja lopputuloksena oli pehmeät, mutta osittain rapsakat piirakat
Pasteijat kolmella tapaa

Pasteijat kolmella tapaa

Huomioksi, että Myllyn Parhaalta löytyy ruis-kaurapiirakkataikina, joka sopii hyvin myös pasteijataikinaksi
Lihapastejat.

Lihapastejat.

Voitele pasteijat kananmunalla ja pistele haarukalla reikiä pasteijan kanteen. Kauli taikinasta noin puolen sentin paksuinen levy
Gluteenittomat lohiriisi pasteijat

Gluteenittomat lohiriisi pasteijat

Anna taikina turvota n. Voitele pasteijat kananmunalla ja ripottele pinnalle unikonsiemeniä. Kaulitse taikina n
Lihapiirakka

Lihapiirakka

Rahkavoitaikina. Lisää rahka ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Muotoile taikina palloksi ja laita kelmussa jääkaappiin
Pasteijat

Pasteijat

Rahkavoitaikina + kanttarellirisotto = kanttarellipasteijat. Rahkavoitaikina. Täytin pasteijat paksuksi kypsennetyllä valkosipuli-persiljarisotolla johon lisäsin ruskistettuja kanttarelleja
Perunaiset sienipasteijat

Perunaiset sienipasteijat

Tee ensin taikina. Nosta pasteijat leivinpaperin päälle pellille saumakohta alaspäin ja voitele ne munalla
Joulutortut

Joulutortut

Tortuista tulee ihanan makuisia ja lehteviä, varsinkin jos jaksaa kaulata taikinan useampaan otteeseen kerroksittain
Mausteiset feta-jauhelihapasteijat

Mausteiset feta-jauhelihapasteijat

Ja oikaisin mutkat tällä kertaa tekemällä valmiista lehtitaikinasta. Joskus sopii herkutella ja silloin nämä pasteijat maistuvat minullekin