Joulutortut jäävät leipomatta, samoin oikeastaan pasteijat, viinerin tilalta valitsen aina pullan. Asiat, joita lehtitaikinasta tehdään eivät kuulu ruokasuosikkigalleriaani
Härkäpapurouheesta on helppo valmistaa maistuva ja täyteläinen pasteijatäyte. Nämä pasteijat ovat kiva täyttävä naposteltava juhliin tai illanistujaisiin tai vaikkapa välipalaksi luontoretkille tai koululaisen eväsboxiin
Jauhelihapasteijat ovat kuuluneet myös meidän Joulpöytäämme aina. Nämäkin on helposti muunneltavia,jos tykkää sienipasteijoista tai kasvispasteijoista,makua pystyy muuttelemaan myös mausteilla,tulisen ystävä lisää chiliä jne
Voitele kananmunalla ja paista 225 asteessa, kunnes pasteijat ovat saaneet kauniin värin. 1 kg lehtitaikinalevyjä1 prk Valion makea & tulinen -rahkaa noin 150 g kinkkua suikaleena½ sipuli½ punainen paprikamustapippuria1 kananmunaOta lehtitaikinalevyt sulamaan pellille leivinpaperin päälle
Pasteijat on nam. Nämä pasteijat ovat kaikkea sitä, toisin kuin jotkut valmiina ostettavat luomukset, joista ei ilman pakkauksen tietoja erota onko ne muka jauhelihaa vai lohta sisältäviä
Muuttoa edeltävällä viikolla piti pakastinta tyhjennellä ja jauhelihapaketin ja lehtitaikinan lokerosta bongatessani tuli saman tien mieleen pasteijat jauhelihatäytteellä
Voitele pasteijat kaurajuomalla ja paista 225-asteisen uunin alatasolla 15-20 minuuttia. Tämä kuuluu kai kategoriaan "päivittäistä liha-annostaan kaipaaville"
Nämä maidottomat ja munattomat pikkupasteijat sopivat vegaaneillekin ja maistuvat muillekin. Voitele pasteijat kevyesti aurinkokuivattujen tomaattien öljyllä ja ripottele päälle seesaminsiemeniä