Nypi käsin pehmeä voi, sokeri ja jauhot murumaiseksi seokseksi ja ripottele piirakan päälle. Selasin kaikki raparperipiiras-reseptini ja silmiini osui tämä Elannon lehdestä muinoin poimittu ohje
Mutta ei mitä tahansa omenapiirakkaa vaan reseptin täytyy olla kuohkea ja pehmeä kuin kakku ja silti riittää uunipellille, josta se saa leikattua sopiviksi paloiksi, jotta päälle saa ison annoksen vaniljakastiketta – nam
Myös uuneissa on eroja, joten kypsyys kannattaa tarkistaa heti, kun piirakkaa tuntuu keskeltä kevyesti koitettuna kiinteältä (mutta edelleen pehmeältä)
aloita vaahdottamalla sokeri ja pehmeä voi. Kesällä tulee leivottua mustikkapiirakkaa, raparperipiirakkaa, herukkapiirakoita niin, että vatsa pullistelee erilaisia piirakoita kun kesä on ohitse
Raparperi puolestaan kannattaa keittää pehmeäksi ensin. Summittainen raparperipiirakka. Minun on jo hyvän aikaa pitänyt lisätä yksi tällainen summittainen ohje tänne blogiin
) Rosmariinisen raparperipiirakan hengessä voisi ricotan korvata myös pehmeällä vuohenjuustolla. Niinpä tämänkertainenkaan ohje ei saa varmasti keltään sukkia pyörimään jalassa