Etenkin kyyhkyn ja peuranjauheliha on oikein hyvää, en kaipaa niille(kään) korvikkeita. Lapsista on ihan ok, että meillä syödään kasvisaterioita, mutta kumpikin sanoivat haluavansa oikeita kasviksia eikä näitä "prosessoituja jauhelihan korvaajia"
200 g poron tai peuran ulkofileetä. Kiehauta viini ja suurusta sitä kevyesti ohratärkkelyksellä. Sekoita jauhot ensin kylmään veteen ja kaada sitten kiehuvaan viiniin
Käytin puolisen kiloa appiukolta saatua peuranjauhelihaa. Muistelen, että joku tämän hetken kuumista kokeista, siis joku niistä karvapäämiehistä, tunnusti lehtihaastattelussa syövänsä kotona usein jauheliha-makaronimössöä
Hirven tai peuran paistia on harvoin tavallisen marketin lihatiskissä, mutta jos Turun kauppahallissa tai esimerkiksi paikallisen metsästäjän kautta pääsee käsiksi paistiin, arvokkaalle lihalle löytyy Nurmen mukaan toinen toistaan parempia käyttötapoja
Otin pakastimesta peuranjauhelihaa sulamaan tarkoituksenani tehdä lihapullia, mutta innostuinkin keittelemään ragù alla Bolognesea, eli erityisen pitkään haudutettua jauhelihakastiketta