Picanha, Brasilialaista keittiötä. Taannoin Brasilian reissulla ei voinut olla törmäämättä Picanhaan. Picanha on siis lihaa, hyvää lihaa grillissä valmistettuna ja oikealla tavalla puugrilli tai hiiligrilli oli tulen lähteenä
Herkullisen picanhan herkullisin pala, kulmabiitti. Vasikan picanha on erityisen maukasta lihaa. Tällä kertaa otin ilon irti kakluunin hiilloksesta grillaamalla pihveiksi leikatun picanhan makurasvaan rapean pinnan ja hiilloksen maun
Ihan ulkofileen vierestä etelä-amerikkalaisen leikkaustavan mukaan leikattu picanha on täysikasvuisella pihvinaudalla paksun makurasvakerroksen peitossa, mikä pitää lihan grillatessa aivan erityisen mehevänä
Vartaassa grillattuun picanhaan liittyy meillä erityisen lämpimiä muistoja toissavuotiselta Madeiran reissultamme, jolloin pääsimme maistamaan tätä grillilihojen kunkkua ensimmäistä kertaa
Lähdimme viikonloppuna kauppaan hakemaan mitä tahansa lounasta (monesti jotain nopeaa jauhelihasta, kanasta tai lohesta), mutta iskinkin kaupassa silmäni lihatiskin vasikan picanhapaahtopaistiin
Vasikan picanha pannulla. Viimeksi maistettua. Ihana isänpäivän menu yhdelle ja toiselle isälle. 4. 11. 2015. Lähes klassinen italialainen täytetty kaniini
Ylhäällä riisin vieressä naudan parasta osaa, picanhaa. Itse lihoista suurena lampaan ystävänä täytin itseni aikalailla ylikypsällä suussasulavalla lampaalla, mutta naudan parhaana osana pidän picanhaa (eng
Vasikan picanha pannulla. Viimeksi maistettua. Ihana isänpäivän menu yhdelle ja toiselle isälle. 4. 11. 2015. Lähes klassinen italialainen täytetty kaniini