Päätinkin tänä vuonna kokeilla juhannuspöytään jotain uutta juusto-ohjetta, ja koska Pohjois-Pohjanmaan perinteisen juhannusjuuston keittämiseen ei aikaa tai hermoja vielä löytynyt, valmistui keskikesän juhlapöytääni tällä erää tämä helppotekoinen piimäjuusto
Piimäjuusto kuuluu myös Liisa-mummuni herkku ruokiin. Piimäjuuston tekeminen tuntuu olevan varsinaista taidetta, milloin on liian kovaa, milloin liian löysää, milloin hera ei erotu, mutta onneksi makuhan se on mikä ratkaisee
Saaristolaiseipä sopii kalan ja piimäjuuston kaveriksi, ja siitä pitää myös lempijuustoni gouda. Leivinlaudalla-blogin leipäohjeet ovat yleensä omiani, mutta näin jouluna täytyy sääntöön tehdä poikkeus ja julkaista monen leipurin hyvin tuntema klassikkoresepti, sillä Saaristolaisleipä kuuluu ainakin täällä Turun suunnalla lähes joka kodin jouluun
Piimäjuusto ja munajuusto ovat myös helppoja ja tuttuja kotijuustoja. Cosima Bellersen Quirini. Kotitekoiset jogurtit, rahkat ja juustot (suomentanut Maiju Lempinen, Minerva 2015)