Pomada reseptejä

Pomade – ei syötäväksi

Pomade – ei syötäväksi

Nyt hetken ajan jotain ihan muuta, sillä Vastahanka tekee syrjähypyn lifestyle -blogien tontille. Kirjoitan nyt aiheesta josta en olisi arvannut koskaan pahemmin kiinnostuvani saati perehtyväni niin paljoa että ryhdyn juttua kirjoittamaan
Gluteenittomat berliininmunkit pomadalla

Gluteenittomat berliininmunkit pomadalla

Berliininmunkkien pinnalla oleva vaaleanpunainen sokeritahna on pomadaa, eli sokerista, glukoosisiirapista ja vedestä valmistettua kuorrutetta (joka on värjätty)
Berliinimunkit itse tehdyllä pomadalla.

Berliinimunkit itse tehdyllä pomadalla.

En ole niitä koskaan ennen tehnyt, mutta nyt rohkaistuin ja tein myös pomadan itse. Kun munkit ovat hetken viilentyneet, dippaa munkit lämmitettyyn pomadaan ja sudi veitsen avulla pomada tasaiseksi
Berliinimunkit itse tehdyllä pomadalla.

Berliinimunkit itse tehdyllä pomadalla.

En ole niitä koskaan ennen tehnyt, mutta nyt rohkaistuin ja tein myös pomadan itse. Kun munkit ovat hetken viilentyneet, dippaa munkit lämmitettyyn pomadaan ja sudi veitsen avulla pomada tasaiseksi
Donitsit uunissa ja 3 eri kuorrutetta

Donitsit uunissa ja 3 eri kuorrutetta

Tein kuorrutteiksi kinuski-, suklaa ja pomadatyyppisen kuorrutteen. Pomada-tyyppinen kuorrute. Pomadakuorrutus on Berliinin munkeista tuttu vaaleanpunainen kuorrute
Sitruunakakku ja arvonta!

Sitruunakakku ja arvonta!

Kakun voi tarjoilla joko sellaisenaan tai koristella vaikka pienellä ripsautuksella tomusokeria tai pomadaa
Aleksanterin leivokset

Aleksanterin leivokset

Päätin sitten haastaa itseni kunnolla ja tein myös pomadan itse. Pomada kuorrutus. Pomadaa voi säilyttää jääkapissa kannellisessa rasiassa ja lämmitää sieltä tarvittava määrä aina tarpeen tullen
Vegaaniset Runebergin tortut

Vegaaniset Runebergin tortut

Koristele tortut ohjeen mukaan valmistetulla pomada-kuorrutuksella. Torttuihin kannattaa tehdä napakka pomada jottei se lähde valumaan, eli tarkkaile paksuutta kun pursotat
Runebergin kakku

Runebergin kakku

Lisäksi torttuihin kuuluva pomada vaihtui valkosuklaaksi helppoutensa. keskiviikko 4. helmikuuta 2015. Runebergin kakku
Näin syntyy hauska donitsibuffa

Näin syntyy hauska donitsibuffa

Donitsit koristellaan yleisimmin sokerikuorrutteella eli pomadalla, suklaalla tai valkosuklaalla tai kidesokerilla
Vegaaninen maustekakku

Vegaaninen maustekakku

Kakun voi kuorruttaa myös itse tehdyllä pomadalla, eli sokerikuorrutteella, tai tomusokeripohjaisella Arabialaisesta maustekakusta tutulla kuorruttella
Aleksanterin Leivokset

Aleksanterin Leivokset

Pomadaa voidaan käyttää Berliinin munkkien päällä tai vaikka näissä Aleksanterin leivoksissa. Pomada. Voit käyttää pomadan heti, mutta voit myös säilyttää sitä jonkin aikaa ilmatiiviissä pakkauksessa jääkaapissa
Gluteenittomat mokkabebet

Gluteenittomat mokkabebet

Pieni tartelettikuppi, jonka pohjalla on hieman hilloa, päällä voikreemiä ja pinnassa pomadaa. Pomadasta vielä sellainen, että ainakin itse tehtynä se on yllättävän allergeeniton
Koko Suomi leipoo 6. jakso, perinneleivonnaiset

Koko Suomi leipoo 6. jakso, perinneleivonnaiset

Tekninen tehtävä ei mennyt mulla ihan putkeen, sen pomadan levittäminen oli yllättävän vaikeaa, taisi olla liian kylmää ja olisin ehkä voinut lisätä siihen pomadaan vielä vähän enemmän vettä, työn jälki oli kuorrutteen suhteen sitä sun tätä ja pohjakin jäi kommenttien perusteella liian paksuksi
Red velvet -nakukakku

Red velvet -nakukakku

Leivo minidonitsit Annin uunista -ohjeen mukaisesti, kuorruta suklaasulalla ja pomadalla ja koristele (lisään jossain vaiheessa tarkemman ohjeen blogiin)
Ruunareita

Ruunareita

Ja pomadaa. Runebergin torttu on herkku, joka jakaa takuulla mielipiteitä. Karvasmantelia, vaiko ei. Rommia, vaiko ei
Sunday Morning Sugar - Rosetit

Sunday Morning Sugar - Rosetit

Pomadaa. Rosetit(30 kpl). 2 munaa 1tl sokeria 0,5tl suolaa, 1,5 dl maitoa. 1,5 dl vehnäjauhoja & sitruunan raastettua kuorta