Nyt hetken ajan jotain ihan muuta, sillä Vastahanka tekee syrjähypyn lifestyle -blogien tontille. Kirjoitan nyt aiheesta josta en olisi arvannut koskaan pahemmin kiinnostuvani saati perehtyväni niin paljoa että ryhdyn juttua kirjoittamaan
Berliininmunkkien pinnalla oleva vaaleanpunainen sokeritahna on pomadaa, eli sokerista, glukoosisiirapista ja vedestä valmistettua kuorrutetta (joka on värjätty)
En ole niitä koskaan ennen tehnyt, mutta nyt rohkaistuin ja tein myös pomadan itse. Kun munkit ovat hetken viilentyneet, dippaa munkit lämmitettyyn pomadaan ja sudi veitsen avulla pomada tasaiseksi
En ole niitä koskaan ennen tehnyt, mutta nyt rohkaistuin ja tein myös pomadan itse. Kun munkit ovat hetken viilentyneet, dippaa munkit lämmitettyyn pomadaan ja sudi veitsen avulla pomada tasaiseksi
Tein kuorrutteiksi kinuski-, suklaa ja pomadatyyppisen kuorrutteen. Pomada-tyyppinen kuorrute. Pomadakuorrutus on Berliinin munkeista tuttu vaaleanpunainen kuorrute
Päätin sitten haastaa itseni kunnolla ja tein myös pomadan itse. Pomada kuorrutus. Pomadaa voi säilyttää jääkapissa kannellisessa rasiassa ja lämmitää sieltä tarvittava määrä aina tarpeen tullen
Koristele tortut ohjeen mukaan valmistetulla pomada-kuorrutuksella. Torttuihin kannattaa tehdä napakka pomada jottei se lähde valumaan, eli tarkkaile paksuutta kun pursotat
Kakun voi kuorruttaa myös itse tehdyllä pomadalla, eli sokerikuorrutteella, tai tomusokeripohjaisella Arabialaisesta maustekakusta tutulla kuorruttella
Pomadaa voidaan käyttää Berliinin munkkien päällä tai vaikka näissä Aleksanterin leivoksissa. Pomada. Voit käyttää pomadan heti, mutta voit myös säilyttää sitä jonkin aikaa ilmatiiviissä pakkauksessa jääkaapissa
Pieni tartelettikuppi, jonka pohjalla on hieman hilloa, päällä voikreemiä ja pinnassa pomadaa. Pomadasta vielä sellainen, että ainakin itse tehtynä se on yllättävän allergeeniton
Tekninen tehtävä ei mennyt mulla ihan putkeen, sen pomadan levittäminen oli yllättävän vaikeaa, taisi olla liian kylmää ja olisin ehkä voinut lisätä siihen pomadaan vielä vähän enemmän vettä, työn jälki oli kuorrutteen suhteen sitä sun tätä ja pohjakin jäi kommenttien perusteella liian paksuksi
Leivo minidonitsit Annin uunista -ohjeen mukaisesti, kuorruta suklaasulalla ja pomadalla ja koristele (lisään jossain vaiheessa tarkemman ohjeen blogiin)