Poron lapa reseptejä

Poronkäristys ja kuinka se tehdään oikein

Poronkäristys ja kuinka se tehdään oikein

Lapa ja kylki eivät hajoa herkästi hauduttaessa, joten käristys kestää hyvin kasassa. Onneksemme saimme tänä vuonna jälleen ostettua (hieman puolivahingossa) puolikkaan poronvasan
Perinteinen lihakeitto porosta

Perinteinen lihakeitto porosta

poronvasanlapa kypsyy varmasti nopeammin kuin iso pala naudanlihaa. Vuodenvaihteessa meille toimitetussa poronlihaerässä on ilahduttavasti

Keittiötön kiertävä kokki keikalla

Tähän ruokaan käytin käristelihaa, joka oli poronlapaa. Jos lapa oli tämmöistä, niin mitä onkaan pakastimessa odottava paistiversio
Poron lapapaisti juurespedillä

Poron lapapaisti juurespedillä

Pääruuaksi valmistettiin poronlapapaistia. Jäisestä poron ulkofileestä on hyvä leikellä ohuita siivuja carpacciota varten
POROKEITTO

POROKEITTO

paistia tai lapaa). Kuutioi lapa/paistiliha n. itse käytin paisilihaa ja niille riitti pannulla paistaminen + lyhyt kiehuttelu juuresten kanssa, mutta etenkin lapapalat voit hyvin kiehutella luidenkin kanssa mureiksi)

PORON LAPAPAISTI UUNISSA

Huuhtele lapa nopeasti kylmällä vedellä. Aseta lapa paistopussiin ja lihan päälle halkaistut porkkanat ja lohkotut sipulit sekä sivuille lanttulohkot