Mustaherukanmakuinen poronkäristys. lisänä paahdettuja sipulinkynsiä japerunasosetta. Mikäli Sinä, ystäväni tahdot nauttia sokeria, jatka lukemista tämän kirjoituksen jälkeen ja kurkkaa vaikka HALUAN SUKLAATA
Tarjoile perunasoseenja puolukkahillon/sokeroidun puolukkasurvoksen kanssa. Lihan pitää ehdottomasti olla oikeaa poroa eikä mitään riistakäristyslihoja
Lisää seos perunasoseen joukkoon ja mausta suolalla. Pottuvoi (= perunasose/ -muusi). Kun lihasneste on haihtunut, lisää puserrettu valkosipuli, suola ja pippuri
Tarjoa poronkäristys puikulaperunasta tai muusta jauhoisesta lajikkeesta valmistetun perunasoseenja puolukkahillon, etikkapunajuurien ja herkkukurkkujen kanssa
Sulata kuumassa padassa voi ja lisää poronliha jäisenä pataan. Poronkäristyksen lisäkkeenä maistuu hyvä perunasose tai höyrytä lisäkkeeksi peruna- tai lanttuviipaleita
Mausta käristys ja tarjoa perunasoseen sekä puolukkakastikkeen kanssa. Silppua sipuli ja pekoni. Kuumenna pata ja sulata pekoni öljyn ja voin kanssa, yhdessä ne luovat pataruokaan pehmeän makupohjan