Poronliha reseptejä

2 Tallenna
Riistapasteija poronlihasta

Riistapasteija poronlihasta

Puhdista poronliha ja paloittele se n. Säästä poronfileet ja jauha muu poronliha sipulin, porkkanan ja purjon kera 3 mm terällä lihamyllyssä. Jauha porsaanlapa ja -silava 5 mm terällä ja sekoita poronlihan kanssa
10 Tallenna
Poronkäristys ja kuinka se tehdään oikein

Poronkäristys ja kuinka se tehdään oikein

Ota poronlihat pakastimesta sulamaan hetkeksi. Syksy ja talvi ovat pata- ja riistaruokien kulta-aikaa. Onneksemme saimme tänä vuonna jälleen ostettua (hieman puolivahingossa) puolikkaan poronvasan
4 Tallenna
Venäläinen poropata

Venäläinen poropata

Tilaamme vuosittain tutulta poromieheltä puolikkaan vasan lihat, joten meillä syödään syksyisin ja talvisin melko paljon poronlihaa
3 Tallenna
viiden vuorokauden ruokapäiväkirja

viiden vuorokauden ruokapäiväkirja

Perunamuusia, poronlihasta tehtyjä kroketteja ruskeakastikkeessa, uunikasviksia, pala ruisleipää juustolla sekä ruokajuomana vichy ja lasi punaviiniä
2 Tallenna
Juhlava hirvipatee

Juhlava hirvipatee

Jollet halua käyttää sianlihaa, mausta hirvi esimerkiksi savustetulla poronlihalla ja lisää rasvaksi joko voita tai öljyä
2 Tallenna
Savustettua poronpaistia ja juureksia

Savustettua poronpaistia ja juureksia

Lusikoi hieman punaviinikastiketta lämpimille lautasille ja jaa poronliha, palsternakan ja mustajuuren palat lautasille
1 Tallenna
Poronkäristys

Poronkäristys

Kinkun voisi korvata mainiosti poronlihalla, fileenä, käristyksenä ja paistina. Olipa hyvää ruokaa tänään
1 Tallenna
Kylmäsavuporoa ja ruista – kotimaiset herkkumaut yhdessä

Kylmäsavuporoa ja ruista – kotimaiset herkkumaut yhdessä

Sekoita poronliha, ranskankerma, tuorejuusto ja chilinen kurkkusalaatti kunnolla sekaisin. Lusikoi tai pursota seosta ruissipsien sisään jo koristele pieneksi pilkotulla poronlihalla ja tuoreella persiljalla tai ruohosipulilla
1 Tallenna
Isänpäivän poropata

Isänpäivän poropata

Leikkaa poronliha suupaloiksi ja laita kulhoon omenasiideriin marinoitumaan, kahdeksi tunniksi huoneenlämpöön
1 Tallenna
Kesäkurpitsavohveleita ja kanelikermaa

Kesäkurpitsavohveleita ja kanelikermaa

Voisin hyvin kuvitella niiden täytteeksi vuohenjuustoa tai yrttituorejuustosta ja poronlihasta tehdyn täytteen
1 Tallenna
Poronlihapata

Poronlihapata

Maistui oikein hyvälle, vaikken poronlihasta niin kauheasti välitäkkään. Jokunen aika sitten tein lounaalle hillosipuleiden ja herkkusienien "miedontamaa" poronkäristyslihoista tehtyä lihapataa
1 Tallenna
Poro-Wallenberginpihvit

Poro-Wallenberginpihvit

Vaivaa poronliha, sipuli, keltuaiset, suola sekä kuohukerma tasaiseksi massaksi. Hyvin varustetut ruokakaupat myyvät porosta jauhettua lihaa
0 Tallenna
Pata paikallaan - pororagout

Pata paikallaan - pororagout

Vähärasvainen poronliha säilyy pakastettuna rasvaisempia laatuja paremmin, mutta ei sitäkään kannata loputtomasti säilöä
0 Tallenna
Poronkäristystä ja kantarelleja

Poronkäristystä ja kantarelleja

Ruskista poronliha korkeassa lämmössä. 1. Sulata poronkäristysliha lähes sulaksi ja suikaloi se. Puhdista sienet ja leikkaa ne palasiksi
0 Tallenna
Lihaliemi poron luista

Lihaliemi poron luista

Luista irrotettu tunteja liemessä muhinut murea poronliha, johon lisäsin vain hieman suolaa ja pippuria
0 Tallenna
Poropaimenen piiras

Poropaimenen piiras

Ruskista poronlihat nopeasti kuumalla pannulla ja nosta ne sitten kannelliseen uunipataan. Olut sopii perunamuusin joukkoon ihan tajuttoman hyvin, suosittelen kokeilemaan
0 Tallenna
Prässättyä poroa ja puolukkasmetanaa

Prässättyä poroa ja puolukkasmetanaa

Ruskista poronlihat nopeasti kuumalla pannulla ja nosta ne sitten kannelliseen uunipataan. Söin ennen joulua eräässä lounaspaikassa ihan mielettömän hyvää porkkana-feta-ohrattoa