Porsaan etuselkä uunissa reseptejä

Hitaasti haudutettu porsaan etuselkä

Hitaasti haudutettu porsaan etuselkä

Edelleenkin meillä on laitettu viikonloppuisin lihaa uunissa hitaasti hauduttamalla. Nyt ostettiin pala porsaanetuselkää, ja vaikka resepti onkin hyvin simppeli, halusin sen tänne laittaa ihan vain muistuttaakseni, että kannattaa suosia myös näitä tosi edullisia lihan osia
Melkein ilmaista possupataa

Melkein ilmaista possupataa

Possun etuselkä on ollut ainakin viimeisen kuukauden ajan lähicittarissa törkeän halpaa (2,90 €/kg), joten ostin sitä tietenkin yhden köntin nyt syötäväksi ja toisen pakastimeen. 1-1,4 kg porsaanetuselkää, lapaa, uunilihaa tai niskaa eli kassleria (luullisesta lihasta plussaa. Jatka kypsentämistä uunissa noin 30-40 minuuttia, kunnes kaali on pehmennyt

Karjalanpaistia ja piirakoita

Kypsennä uunissa ensin 225 asteessa puoli tuntia ja peitä pata sitten kannella. 300-400 g porsaan lapaa tai etuselkää, tai noin 1 kg karjalanpaistilihoja
Tomaattinen kasvis-lihapata

Tomaattinen kasvis-lihapata

Tänään sitten kaivelin pakastimesta porsaan kasleria ja naudan etuselkää sulamaan lihapataa varten. (karjalanpaistilihaa/kassleria/etuselkää/lapaa)
Boeuf bourguignon eli burgundinpata

Boeuf bourguignon eli burgundinpata

Kuutioi etuselkä reiluiksi paloiksi ja siivuta kylkisiivut. Ruskista seuraavaksi naudan etuselkäkuutiot kuumalla valurautapannulla ja mielellään voi-öljyseoksessa
Possun Etuselkää & Juureksia

Possun Etuselkää & Juureksia

- porsaanetuselkää (sisältää läskiä ja luita) n. Näin arkena ei oo aikaa töitten jälkeen pitää uunissa sataa vuotta, mutta muhevata tuli silti
Bo ssäm

Bo ssäm

1,5 kg porsaanetuselkää. 1,5 kg porsaanetuselkää. Mureaa possua. Sunnuntain kunniaksi valmistimme bo ssämiä
Englantilais-Espanjalaista possua

Englantilais-Espanjalaista possua

Myös etuselkää voi käyttää. Jos lavan kypsentäisi kokonaisena uunissa, rasva tarvittaisiin mehevöittämään lihaa
Nyhtöpossua ja  pastasalaattia (Pulled pork)

Nyhtöpossua ja pastasalaattia (Pulled pork)

2 kg porsaan lapaa (tai naudan etuselkää). Peitä uunivuoka foliolla ja hauduta uunissa 125 asteessa tunnin verran. 2 kg porsaan lapaa (tai naudan etuselkää)
Burgundinpataa, ruskeiksi haudutetut sipulit ja paistetut herkkusienet

Burgundinpataa, ruskeiksi haudutetut sipulit ja paistetut herkkusienet

Padan voi valmistaa kokonaan liedellä tai lopuksi uunissa hauduttaen. 1,4 kg naudan etuselkää, ulko- tai sisäpaistia. 200 g porsaan kylkisiivuja tai pekonia suikaloituina. Sekoitella ne lihoihin ja paahtaa lihoja 200 asteisessa uunissa kahdeksan minuuttia ilman kantta, kertaalleen lihoja käännellen. 1,4 kg naudan etuselkää, ulko- tai sisäpaistia. 200 g porsaan kylkisiivuja tai pekonia suikaloituina
Viikon raaka-aine (1): valkokaali

Viikon raaka-aine (1): valkokaali

Porsaanetuselkä. Itse en erityisemmin pidä hapankaalista, mutta jollain tavalla kypsennetty kaali kyllä sopii porsaan seuraksi oikein hyvin
Karamellipossua ja korianterisalaatti

Karamellipossua ja korianterisalaatti

Minä ja toinenkin reseptin kokeilija olemme yhtä mieltä siitä että friteeraaminen ei ole välttämättömyys, lihasta tulee maukasta myös uunissa grillivastuksen alla paahtaen

Punajuuri-possupata

Laita kansi päälle ja hauduta pataa uunissa 175 asteessa noin 1,5 - 2 h kunnes liha on kypsää. ·500 g luutonta porsaan lihaa (lapaa, etuselkää tai kinkkua)·1 rkl öljyä·2 sipulia·2 valkosipulinkynttä·3 raakaa punajuurta·2 porkkanaa·4 perunaa·pala palsternakkaa·1 rkl hunajaa·2 rkl vehnäjauhoja·1 rkl lihafondia tai 1 lihaliemikuutio·(suolaa)·mustapippuria·pari oksaa rosmariinia·1 laakerinlehti·vettä
KARJALANPAISTI ( 4 - 6:lle )

KARJALANPAISTI ( 4 - 6:lle )

Tarjoa karjalanpaistin kanssa ensimmäisellä aterialla samalla kertaa uunissa kypsennettyjä perunoita, uudelleen lämmitettäessä liedellä voit keittää perunat tai valmistaa perunasosetta