Edelleenkin meillä on laitettu viikonloppuisin lihaa uunissa hitaasti hauduttamalla. Nyt ostettiin pala porsaanetuselkää, ja vaikka resepti onkin hyvin simppeli, halusin sen tänne laittaa ihan vain muistuttaakseni, että kannattaa suosia myös näitä tosi edullisia lihan osia
Tällä ohjeella tehty porsaanetuselkä maistuu varmasti myös salaatinlehteen kääräistynä. Syksyssä on se hyvä puoli, että saa alkaa hauduttelemaan uunissa erilaisia liharuokia
Possun etuselkä on ollut ainakin viimeisen kuukauden ajan lähicittarissa törkeän halpaa (2,90 €/kg), joten ostin sitä tietenkin yhden köntin nyt syötäväksi ja toisen pakastimeen. 1-1,4 kg porsaanetuselkää, lapaa, uunilihaa tai niskaa eli kassleria (luullisesta lihasta plussaa. Jatka kypsentämistä uunissa noin 30-40 minuuttia, kunnes kaali on pehmennyt
Kypsennä uunissa ensin 225 asteessa puoli tuntia ja peitä pata sitten kannella. 300-400 g porsaan lapaa tai etuselkää, tai noin 1 kg karjalanpaistilihoja
Kuutioi etuselkä reiluiksi paloiksi ja siivuta kylkisiivut. Ruskista seuraavaksi naudan etuselkäkuutiot kuumalla valurautapannulla ja mielellään voi-öljyseoksessa
2 kg porsaan lapaa (tai naudan etuselkää). Peitä uunivuoka foliolla ja hauduta uunissa 125 asteessa tunnin verran. 2 kg porsaan lapaa (tai naudan etuselkää)
Padan voi valmistaa kokonaan liedellä tai lopuksi uunissa hauduttaen. 1,4 kg naudan etuselkää, ulko- tai sisäpaistia. 200 g porsaan kylkisiivuja tai pekonia suikaloituina. Sekoitella ne lihoihin ja paahtaa lihoja 200 asteisessa uunissa kahdeksan minuuttia ilman kantta, kertaalleen lihoja käännellen. 1,4 kg naudan etuselkää, ulko- tai sisäpaistia. 200 g porsaan kylkisiivuja tai pekonia suikaloituina
Siivuta sipulit ja paahda ne pannulla tai uunissa rapeiksi. Kaada päälle reilusti oliiviöljyä, merisuolaa ja mustapippuria ja paahda uunissa kauniin ruskeaksi
Minä ja toinenkin reseptin kokeilija olemme yhtä mieltä siitä että friteeraaminen ei ole välttämättömyys, lihasta tulee maukasta myös uunissa grillivastuksen alla paahtaen
Laita kansi päälle ja hauduta pataa uunissa 175 asteessa noin 1,5 - 2 h kunnes liha on kypsää. ·500 g luutonta porsaan lihaa (lapaa, etuselkää tai kinkkua)·1 rkl öljyä·2 sipulia·2 valkosipulinkynttä·3 raakaa punajuurta·2 porkkanaa·4 perunaa·pala palsternakkaa·1 rkl hunajaa·2 rkl vehnäjauhoja·1 rkl lihafondia tai 1 lihaliemikuutio·(suolaa)·mustapippuria·pari oksaa rosmariinia·1 laakerinlehti·vettä
Tarjoa karjalanpaistin kanssa ensimmäisellä aterialla samalla kertaa uunissa kypsennettyjä perunoita, uudelleen lämmitettäessä liedellä voit keittää perunat tai valmistaa perunasosetta